Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Adıyaman Yemekleri > Söğülme (Şanlıurfa) (4 adet - 184,076 defa bakıldı)

Söğülme (Şanlıurfa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Söğülme (Şanlıurfa)

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 607
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc110673
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2015
2,759 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet patlıcan
6 diş sarımsak
6 kaşık zeytinyağı
Ceviz büyüklüğünde tereyağı
Tuz

Patlıcanlar ocak üzerinde ya da fırında közlenir, kabukları soyulur, bıçakla ince ince kıyılır.
Patlıcanların üzerine döğülmüş sarımsak ve tuz ilave edilir, çatal yardımıyla eze eze karıştırılır.
Karışım bir tencereye alınır ve ocağa konarak birkaç dakika ısıtılır.
Zeytinyağı ve tereyağı bir kapta kızdırılır.
Kızdırılan yağın bir kısmı patlıcana ilave edilerek birkaç dakika daha karıştırılır.
Patlıcanlar servis tabağına alınır, düzgünce yayılır. Üzerine 2-3 kaşık kızgın yağ gezdirilir.
Bu şekilde servise sunulabilir.

Not: Sögülme Şanlıurfa'nın geleneksel tatlarındandır. Bazı illerde değişik isimlerle de anılmakta ve farklı malzemelerle de yapılmaktadır ama sögülmenin anavatanı Şanlıurfa'dır.



Söğülme (Şanlıurfa)

hıdır
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.07.2017
Mesajlar: 25
Şehir: Elazığ
Kısa URL: https://ml.md/lc126727
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2017
1,458 defa indirildi / yazdırıldı




Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

İri boy Birecik patlıcanı - 350 gr.
Yağsız kıyma et - 150 gr.
Sadeyağ - 10 gr.
Sarımsak - 3gr.
Tuz - 3 gr.

Ateşte közlenen patlıcanların kabukları soyulur. Geniş bir tepsiye alınan patlıcanlar macun kıvamına gelinceye kadar bir tokmak yardımıyla ezilir. Sarımsaklar havanda dövülerektuzla birlikte ezilmiş patlıcana iyice karıştırılır. Kıyma et ayrı bir tavada sadeyağ ile kavrulduktan sonra patlıcanın üzerine dökülür. Bostana eşliğinde servis edilir.



Söğülme (Şanlıurfa)

Berktay
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.03.2014
Mesajlar: 33
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc130154
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2017
1,516 defa indirildi / yazdırıldı




Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

4 kg iri boy patlıcan
1 kg yağsız kıyma et
1 su bardağı sadeyağ
1 baş sarımsak
Tuz

Patlıcanlar ateşte közlenerek kabukları soyulur, başları kesilir. Genişçe birtepside macun kıvamına gelinceye kadar tokmakla ezilir. Ayıklanmış sarımsaklar dövülerek tuzla birlikte patlıcana iyice karıştırılır. Diğer taraftan kıyma et birtavada kavrulur genişçe bir tepsiye konulan ezilmiş patlıcanın üzerine serilir, servis tabağına alınarak ince ekmekle bostana eşliğinde yenilir. Yaz ve sonbahar başlarının yiyeceğidir.

Not: Etlisine kıymalı söğülme de denir. Kıyma etsiz yapıldığında sadeyağ dağlanarak dövülmüş patlıcanların üzerine dökülür.



Söğürme (Şanlıurfa)

baron
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.05.2019
Mesajlar: 52
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc142621
Gönderme Tarihi: 10.May.2019
871 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet bostan patlıcanı
1 adet soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 adet salçalık kırmızı biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Tuz
2 adet kesme şeker
Kıyılmış maydanoz
Kırmızı pul biber

Patlıcanları yıkadıktan sonra iyice kurulayın ve ocakta közleyin. Közlendikten sonra kabuklarını soyup, dilimleyin. Soğanlarınızı küp küp doğrayıp zeytinyağında hafifçe renk alana kadar çevirin. Üzerine yine küp küp doğradığınız domatesleri ekleyip çevirmeye devam edin.
Kırmızı biberinizin içini boşaltın ve uzunlamasına ince ince doğrayın. Daha sonra bu biberleri tencereye ekleyip karıştırmaya devam edin. Üzerine patlıcanlarınızı, tuzu, şekeri ve kıydığınız sarımsakları ekleyin ve içine bir çay bardağı suyu koyup karıştırın. Suyunu çektiğinde ocaktan alın ve servis ederken üzerine kıyılmış maydanoz ekleyin.







Söğülme (Şanlıurfa) Tarifleri Adıyaman Yemekleri



(4 adet Söğülme (Şanlıurfa) 184,076 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası