Ocağı yakın ve patlıcanları üzerinde kabukları soyulana kadar közleyin. Sarımsakları havanda dövün.
Yoğurdu bir kaseye alın ve dövdüğünüz sarımsakları ve tuzu ekleyerek karıştırın. Közlediğiniz patlıcanların kabuklarını soyun ve iri iri doğrayın ve sarımsaklı yoğutla karıştırıp servis tabağına alın. Bir tavada tereyağı kızdırın kırmızı pul biberi bu yağda yakın.
Yoğurtlu patlıcan karışımının üzerine bu sosu dökün.
Maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc145387
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2019
512 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet bostan patlıcanı
2 adet domates
1 adet kuru soğan
1 adet kapya biber
2 adet sivri biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
2 diş sarımsak
Tuz
Kırmızı pul biber
Maydanoz
Patlıcanları yıkayıp kurulayın.
Mangalda ya da fırında közleyip kabuklarını soyun.
Patlıcanların içlerini parmak boyunda doğrayın.
Domatesleri de soyup küp küp doğrayın.
Biberleri çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince uzun doğrayın.
Sarımsakları ince ince kıyın.
Soğanları küp küp doğrayıp sıvı yağda kavurun.
Domatesleri de soğana ilave edin ve kavurmaya devam edin.
Biberleri de ekleyip kavurmayı sürdürün.
Birkaç dakika kavurduktan sonra patlıcan, tuz ve şekeri diğer malzemelere ilave edin.
İnce ince kıydığınız sarımsakları da diğer sebzelere ekleyin.
Son olarak 1 çay bardağı su ekleyip, patlıcanlar suyu çekene kadar pişirin.
Maydanozları ince ince kıyın. Patlıcanların üzerine serpin.
Söğürme servise hazır.