|
SÖĞÜŞ ETLİ KANAPE |
|
fidan abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.06.2009
Mesajlar: 33 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc37763
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2009
3,007 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 Tost ekmeği dilimi
3 Çorba kaşığı mayonez
7 Dilim söğüş et
1 Adet katı pişmiş yumurta
2 Adet kornişon
Ekmek dilimleri üzerlerine mayonez sürünüz. İnce kesilmiş söğüş et koyunuz. Söğüş et üzerinede ince kesilmiş (yuvarlak) biçiminde yumurta dilimi yerleştiriniz. Yumurtaların yanlanna çok ince kesilmiş küçük kornişonlar oturtunuz. Hazırlanan kanapeleri servis tabağına diziniz.
|
SÖĞÜŞ KANAPE |
|
Horse
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2007
Mesajlar: 176
|
Kısa URL: https://ml.md/lc11333
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2007
2,613 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 büyük francala dilimi
1 adet hazırlop yumurta
3 çorba kaşığı mayonez
2 yeşil turşu hıyar
6 dilim koyun veya kuzu söğüşü
1 küçük domates
1) Altı büyük francala dilimlerinden herbirinin üstüne yarım çorba kaşığı hesabile 3 çorba kaşığı mayonez sürdükten sonra ekmeklerin üzerlerindeki mayonezin üstüne de birer dilim kuzu veya koyun söğüşü oturtmalıdır.
2) Söğüşün üstüne de hazırlop pişirilmiş ve makine ile yuvarlak kesilmiş birer de yumurta dilimi yerleştirdikten sonra yumurtalar dört uçlarına, yine halkalara kesilmiş küçük yeşil turşu hıyar oturtmalı, domates varsa yumurtanın üstüne de çapraz şekilde yarım parmak inceliğinde uzun kesilmiş domates oturtmak suretile ekmekleri süslemeli ve kanapeleri büyük bir tabağa alarak servis yapmalıdır.
|
Söğüşlü Kanape |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12659
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2007
2,289 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme:
6 francala veya tava ekmeği dilimi,
3 çorba kaşığı mayonez,
6 dilim koyun veya kuzu söğüşü,
2 yumurta,
2 kornişon.
Yapımı : Ekmek dilimlerinin kenarlarını kesip çıkardıktan sonra her birint dörder parçaya bölün. Mayonezi ekmek dilimlerinin üzerlerine sürün. Mayonezin üstüne de ekmek parçalarının boyunda doğranmış kuzu veya koyun söğüşü oturtun.
Haşlanmış olan yumurtaların kabuklarını ayıkladıktan sonra keskin bir bıçakla veya kesme makinesiyle halka halka kesip her bir dilimi ortalarından kesin, Sonra söğüşlerin üzerlerine bu yumurta parçalarından birer parça yerleştirin. Kornişonları da halka halka doğrayıp yumurta dilimlerinin üzerlerine oturtun. Tabağa dizerek servis yapın.
|
|