Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Boşnak Yemekleri > Soka (4 adet - 26,272 defa bakıldı)

Soka


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Etnik Arap Yemekleri
Arnavut Yemekleri
Boşnak Yemekleri
Çerkez Yemekleri
Ermeni Yemekleri
Gürcü Yemekleri
Kürt Yemekleri
Laz Yemekleri
Levanten Yemekleri
Makedon Yemekleri
Pomak Yemekleri
Roman Yemekleri
Rum Yemekleri
Rumeli Yemekleri
Süryani Yemekleri
Tatar Yemekleri
Trakya Yemekleri
Türkmen Yemekleri
Yahudi Yemekleri
Yörük Yemekleri
Diğer Etnik Yemekler
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Soka

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc45684
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2010
18,477 defa indirildi / yazdırıldı




Nedim Atilla

4 litre koyun sütü
75 gram tuz
4 adet dolmalık biber

Süt ve tuzu birlikte kaynatıp soğumaya bırakın. Biberlerin ağzını açıp çekirdeklerini temizleyin ve yıkayın. Kapaklı derin bir kaba biberleri ağzı yukarı gelecek şekilde dizin. Hazırlanan kaynamış sütü biberlerin üzerlerine dökün. Sok, servis edilmeden önce 20 gün oda sıcaklığında bekletilir. Bu süre içinde süt, biberlerin içinde lor peynirine dönüşür. (İstenirse biberler taze kaymak ve peynir karışımıyla da doldurulabilir.) Biberler çıkarıldıktan sonra kesilerek soğuk olarak servis yapılır. Hazırlanan Sok turşusu daha sonra buzdolabında saklanmalı ve azar azar tuzlu süt eklenmelidir.


Soka

perçin
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 07.02.2020
Mesajlar: 18
Şehir: Edirne
Kısa URL: https://ml.md/lc148433
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2020
679 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilogram soka biberi
1 litre keçi sütü
1/2 mililitre süt kaymağı
750 gram beyaz peynir
Tuz

Biberlerin baş kısmını kesip çekirdeklerini ve iç kısmını temizleyin.
Güzelce yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın.
Biberlerin iç kısmını tuzlayın ve bir tepsiye dizin. Üzerini örtüp bir gün bekletin.
Sütü tencereye alıp içine tuz ekleyin ve kaynatın.
Kaynadıktan sonra soğumaya bırakın.
Tuz, yumuşayan biberlerin iç kısmında su birikmesine sebep olacaktır. Bu suyu boşaltıp biberleri hazır hale getirin.
Derin bir kaseye peyniri ve kaymağı alın.
Üzerine 1 su bardağı ılık sütü ekleyin ve çatalla güzelce ezin. Dilerseniz blender'da kullanabilirsiniz.
Hazırladığınız harcı biberlerin içine doldurun ve fazla sıkıştırmadan kavanoza yerleştirin.
Artan harcı da aralara serpiştirin ve eksik kalan yere de kalan sütü ilave edin.
Kavanozu bir bezle sarıp bir gün bekletin.
Ertesi gün de güneş görmeyen serin bir yere alın.
20-30 gün içinde sokanız hazır.



Soka

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc165976
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2022
291 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo sarı dolmalık biber
1 kilo kaymak
2 bardak süt
1 kalıp yumuşak yağlı peynir
2 tatlı kaşığı tuz

İlk olarak bir gece önceden biberlerimizin içini boşaltıp hafifçe tuzluyoruz ve bekletiyoruz. Ertesi gün biberlerin suyunu süzüyoruz. Bir tencerede iki bardak sütümüzü ılıyana kadar ısıtıyoruz. Derin bir kapta kaymak, süt ve tuzu karıştırıyoruz. Biberlerin içini peynirle doldurup kavanoza yerleştiriyoruz. Biberleri kavanoza doldurduktan sonra üzerine kaymaklı karışımı döküyoruz. Kavanozları buzdolabına kaldırıyoruz. 15 gün sonra hazır oluyor.



Soka

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179739
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2024
289 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

1 kilogram yeşil biber
2 yemek kaşığı iri tuz
300-400 gram süzme yoğurt
150-200 gram lor peyniri
200 mililitre kaymak
1 litre süt

Biberlerin çekirdekleri ve sapları alıp, içlerini temizleyin.
Kaya tuzu ile tuzlayıp, düz bir tepsiye alın. Üzerini kapatıp, en az 6 saat dinlendirin. Fazla tuzunu yıkayıp, kenara alın.
Derin bir kapta lor peyniri ve kaymağı ezip, süzme yoğurdu ekleyin. Karıştırın. Biberleri hazırlanan krema ile doldurup, kavanoza sıkıca dizin.
Üzerlerine süt ekleyip, üzerine temas edecek şekilde yağlı kağıt kapatın. Kavanozu sıkıca kapatın. Buzdolabında 2 hafta dinlendirin.







Soka Tarifleri Boşnak Yemekleri



(4 adet Soka 26,272 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort