|
Soka |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc45684
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2010
18,477 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nedim Atilla
4 litre koyun sütü
75 gram tuz
4 adet dolmalık biber
Süt ve tuzu birlikte kaynatıp soğumaya bırakın. Biberlerin ağzını açıp çekirdeklerini temizleyin ve yıkayın. Kapaklı derin bir kaba biberleri ağzı yukarı gelecek şekilde dizin. Hazırlanan kaynamış sütü biberlerin üzerlerine dökün. Sok, servis edilmeden önce 20 gün oda sıcaklığında bekletilir. Bu süre içinde süt, biberlerin içinde lor peynirine dönüşür. (İstenirse biberler taze kaymak ve peynir karışımıyla da doldurulabilir.) Biberler çıkarıldıktan sonra kesilerek soğuk olarak servis yapılır. Hazırlanan Sok turşusu daha sonra buzdolabında saklanmalı ve azar azar tuzlu süt eklenmelidir.
|
Soka |
|
perçin
Aşçı
Kayıt: 07.02.2020
Mesajlar: 18 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc148433
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2020
679 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram soka biberi
1 litre keçi sütü
1/2 mililitre süt kaymağı
750 gram beyaz peynir
Tuz
Biberlerin baş kısmını kesip çekirdeklerini ve iç kısmını temizleyin.
Güzelce yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın.
Biberlerin iç kısmını tuzlayın ve bir tepsiye dizin. Üzerini örtüp bir gün bekletin.
Sütü tencereye alıp içine tuz ekleyin ve kaynatın.
Kaynadıktan sonra soğumaya bırakın.
Tuz, yumuşayan biberlerin iç kısmında su birikmesine sebep olacaktır. Bu suyu boşaltıp biberleri hazır hale getirin.
Derin bir kaseye peyniri ve kaymağı alın.
Üzerine 1 su bardağı ılık sütü ekleyin ve çatalla güzelce ezin. Dilerseniz blender'da kullanabilirsiniz.
Hazırladığınız harcı biberlerin içine doldurun ve fazla sıkıştırmadan kavanoza yerleştirin.
Artan harcı da aralara serpiştirin ve eksik kalan yere de kalan sütü ilave edin.
Kavanozu bir bezle sarıp bir gün bekletin.
Ertesi gün de güneş görmeyen serin bir yere alın.
20-30 gün içinde sokanız hazır.
|
Soka |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165976
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2022
291 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo sarı dolmalık biber
1 kilo kaymak
2 bardak süt
1 kalıp yumuşak yağlı peynir
2 tatlı kaşığı tuz
İlk olarak bir gece önceden biberlerimizin içini boşaltıp hafifçe tuzluyoruz ve bekletiyoruz. Ertesi gün biberlerin suyunu süzüyoruz. Bir tencerede iki bardak sütümüzü ılıyana kadar ısıtıyoruz. Derin bir kapta kaymak, süt ve tuzu karıştırıyoruz. Biberlerin içini peynirle doldurup kavanoza yerleştiriyoruz. Biberleri kavanoza doldurduktan sonra üzerine kaymaklı karışımı döküyoruz. Kavanozları buzdolabına kaldırıyoruz. 15 gün sonra hazır oluyor.
|
Soka |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179739
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2024
289 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 kilogram yeşil biber
2 yemek kaşığı iri tuz
300-400 gram süzme yoğurt
150-200 gram lor peyniri
200 mililitre kaymak
1 litre süt
Biberlerin çekirdekleri ve sapları alıp, içlerini temizleyin.
Kaya tuzu ile tuzlayıp, düz bir tepsiye alın. Üzerini kapatıp, en az 6 saat dinlendirin. Fazla tuzunu yıkayıp, kenara alın.
Derin bir kapta lor peyniri ve kaymağı ezip, süzme yoğurdu ekleyin. Karıştırın. Biberleri hazırlanan krema ile doldurup, kavanoza sıkıca dizin.
Üzerlerine süt ekleyip, üzerine temas edecek şekilde yağlı kağıt kapatın. Kavanozu sıkıca kapatın. Buzdolabında 2 hafta dinlendirin.
|
|