|
Somon Burger |
|
latife hanım
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.01.2021
Mesajlar: 29 Şehir: Kahramanmaraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc155297
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2021
408 defa indirildi / yazdırıldı
|
Somon köftesi için:
100 gram haşlanmış somon
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
1 dal taze soğan
1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
1/2 çay kaşığı kişniş tozu
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı beyaz biber
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Burger için:
2 ince dilim domates
3 yaprak roka
1/3 adet kırmızı soğan
1 yemek kaşığı tartar sos
1 adet burger ekmeği
Taze soğanı ve maydanozu mümkün olduğunca ince kıyın.
Yağ dışındaki bütün burger malzemelerini harmanlayıp bir hamburger köftesi haline getirin.
Yağı kızdırın ve iyice kızan yağda köftenizin her 2 tarafını üçer dakika pişirin.
Pişen köfteyi kenara alın. Hamburger ekmeğinin üzerine sırasıyla, roka, domates, köfte, soğanlar ve sosu koyun.
Not: Yağın iyice kızgın olması önemli, yoksa köfte dağılabilir. Az yağda yaptığımız için küçük bir kızarma tenceresi seçin ki yağ çok yayılmasın.
|
Somon Burger |
|
ayar
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.01.2020
Mesajlar: 24 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc148140
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2020
587 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1 dilim somon balığı
1 adet orta boy patates
1 yumurta
1 limon kabuğu rendesi
1 adet taze soğan
Maydanoz
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Patatesin kabuklarını soyun ve dilimleyin. Bir buhar tenceresine somon dilimini ve patatesi beraber yerleştirin. Tuz ve karabiber serpin, yumuşayana kadar pişirin. Haşlanan balık ve patatesleri; patateslerin kuruması, balığın fazla suyunun süzülmesi için kağıt havlu üzerine aldığınız buhar sepetinde soğuyana kadar bekletin. Haşlanmış patatesleri ezin. İçine haşlanmış, derisi ile kılçıkları temizlenmiş somon dilimini ufalayarak ekleyin. İnce kıyılmış maydanoz ve taze soğanı, yumurtayı, tuz ve karabiberi ekleyin ve hafifçe yoğurun. Köfte haline getirmeden yarım saat kadar buzdolabında bekletin. Şekil verip tercihen 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. Sandviç ekmeklerinin içine arzu ettiğiniz yeşillik ve sebzelerle minik burgerler hazırlayın.
|
Somon Burger |
|
berhudar
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.07.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc144047
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2019
1,015 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet hamburger ekmeği
4 yaprak marul
4-5 adet kornişon turşu
2 adet kırmızı soğan
5-6 yaprak taze fesleğen
4 adet açık deniz somonu
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı ekmek içi
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
Ekmek içi, soğan, fesleğen, tuz, karabiber ve somonu mutfak robotunda çekin. Yumurtayı da ekleyip tekrar çekin. Karışımı 4 eşit parçaya ayırıp köfte şekli verin. Yapışmaz yüzeyli tavada sıvı yağı kızdırıp köfteleri pişirin. Ekmek dilimlerinin arasına koyup karamelize soğan ve marulla servis yapın.
|
Somon Burger |
|
çaycı
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.01.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc131244
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2018
733 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet hamburger ekmeği
2 yemek kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı mayonez
2 dal taze soğan
350 gr somon fileto
Yarım çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı limon suyu
1 adet soğan
1 adet domates
Yarım demet Roka
Tuz
2 su bardağı su
Kızartma yağı
Somon balığını tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Balığın kılçıklarını ayıklayın ve mutfak robotunda püre haline getirin.
Üzerine galeta unu, maydanoz, limon suyu, mayonez ve tuzu ekleyip karıştırın.
Taze soğanları temizleyip ince doğrayın ve karışıma ekleyin.
Hazırladığınız bu karışımı buzdolabında 25 dakika bekletin.
Bekleme süresinden sonra karışımdan iki yuvarlak yassı köfte yapın.
Galeta ununa bulayın.
Tavada yağı ısıtıp hazırladığınız bu köfteleri önlü arkalı olarak kızartın.
Soğanın kabuklarını soyun ve halka şeklinde doğrayın.
Domatesi yuvarlak kesin.
Hamburger ekmeklerinin arasına somon köftesini, rokayı, domates ve soğan dilimlerini yerleştirip servis edin.
|
Somon Burger |
|
Huban
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.01.2013
Mesajlar: 20 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc86192
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2013
1,864 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 g Derişiz Somon Fileto
1 Diş Sarımsak, kıyılmış
1 Çay Kaşığı Tuz
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
Kızartma Yağı
4 Adet Sandviç Ekmeği
Yıkanmış, Temizlenmiş Marul Salatalık ve Domates Dilimleri
4 Çorba Kaşığı Krem Peynir
1 Çorba Kaşığı Krema
Somon filetolar ince kıyılır veya çok ince olmamak kaydıyla makinede çektirilir. Sarımsak, tuz ve karabiber ilave edilir. 4 adet yassı köfte haline getirilir. Köfteler altın rengini alıncaya kadar her iki tarafı da 2-3 dakika yağda çevrilerek pişirilir.
Sandviç ekmekleri ikiye kesilerek tavada kızartılır, içine dilimlenmiş salatalık ve domatesler ile somon köfte yerleştirilir.
İsteğe bağlı olarak; Krem peynir ve krema karıştırılarak somon köftenin üzerine bir çorba kaşığı eklenebilir.
Salatalık dilimleri ve mini domatesler ile servis edilir.
Fotoğraf "navteks" tarafından gönderildi. 03.09.2020
|
|