Kısa URL: https://ml.md/lc4913
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2006
7,121 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER
1 adet somon
250 gr mantar
1 adet orta boy patates
2 adet domates
1 adet limon suyu
2-3 adet yeşil sivri biber
Yeteri kadar mayonez
3-4 adet yeşil soğan
Yeteri kadar tuz, kekik defne
Yarım çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI
Somon balığını fileto hazırlayın. Güvecin içine bütün malzemeleri orta büyüklükte doğrayarak yerleştirin. Üzerine fileto balığı yerleştirin.
Sıvı yağ ilave ederek orta ısılı bir fırında pişirin. Sıcak olarak servise sunun.
Kısa URL: https://ml.md/lc155928
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2021
276 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram somon fileto
250 gram mantar
2-3 adet biber
1 sap pırasa
1 adet kabak
100 gram mozzarella peyniri
Taze kekik
Zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Biber, pırasa ve kabakları doğrayıp zeytinyağında sotelemeye alın. 5-6 dakika pişirdikten sonra sebzeleri fırın kabına alın. Aynı tavada küp doğranmış somonları da hafifçe soteleyip sebzelerin üzerine koyun.
Doğranmış mantarları serpiştirin. Mozzarella ve kekik de ekledikten sonra tuz ve karabiberle tatlandırıp zeytinyağı gezdirin.
200 derecede 15-20 dakika pişirin.
Ardından servis edin.