|
Somon Izgara |
|
Cenk Nizipli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.12.2007
Mesajlar: 65 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc19890
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2007
4,661 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 dilim somon balığı filetosu
Tuz
Karabiber
1 çorba kaşığı limon suyu
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı hardal
3 çorba kaşığı sirke
8 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım bağ dereotu
Balık dilimlerini yıkayarak kurulayın, limon suyu damlatın,tuz ve biber ekin.
Sarmısağı ezin, sirke, zeytinyağı ve hardal ile karıştırın. Balıklara bu karışımdan sürün, 30 dakika bekletin, aradabir çevirin.
Balıkları ızgaraya koyun ve 15 dakika altlı üstlü kızartın. Dereotunu kıyın. Servis yapmadan önce dereotunu baklıkların üstüne serpiştirin.
|
Somon Izgara |
|
fiyaka
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2009
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc43010
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2009
3,576 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
5 dilim somon
2 bardak süt
1 adet soğan
tuz
karabiber
defne yaprağı
Yapılışı
Süt rendelenmiş soğan, defne yaprağı derin bir kaba koyulur. Somon parçalan içme yerleştirilip ağzı kapatılarak 1 gün dolapta bekletilir. Pişirileceği zaman sostan çıkartılır, yağlanmış teflon tavada iki tarafı nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir. Bol roka salatası ile servis yapılır.
|
SOM IZGARASI |
|
Mersiye Şükrani
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.07.2010
Mesajlar: 91 Şehir: Şiraz |
Kısa URL: https://ml.md/lc53500
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2010
3,351 defa indirildi / yazdırıldı
|
Balığın kuyruğu ile karnının arasından kalınca bir dilim et alınız. Soğuk suda iyice yıkayıp bezle kurulayıp, tuz, yuvarlak doğranmış 1 soğan, 1-2 dal maydanoz ve zeytinyağla kâseye yatırıp, suyu iyice çekinceye kadar bırakınız. Arasıra çevirip, yemekten 1 saat önce ızgaraya koyarak kıvılcımlı kül üstüne sürünüz. İki tarafının kararmamasma dikkat ediniz. İyice pişince tabağa Tereyağlı Soğuk Salça koyup üstüne balığı yatırınız.
|
Izgara Somon |
|
olay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2010
Mesajlar: 63 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc80626
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2012
2,968 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram soman
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı balzamik sirke
2 çorba kaşığı kırmızı pul biber
4 çorba kaşığı çiğ krema
Tuz, çekilmiş tane karabiber
Derin bir kabın içinde çiğ krema, eritilmiş tereyağ, sirke ve baharatları iyice karıştırın. Üzerine dilimlenmiş somon balıklarını yerleştirin. 2 saat bu sosun içinde bekletip ızgarada ya da tavada pişirin. İsterseniz fırında da bu sosla birlikte pişirmeniz mümkün. Fırında 15 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
|
Izgara Somon |
|
yansı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.03.2013
Mesajlar: 74 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc88117
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2013
2,914 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram somon
1 çorba kaşığı tereyağı
1 demet roka
2 patates
Tuz, kırmızı pul biber
Tavada tereyağını eritip üzerine pul biberi serpin ve yağın rengini değiştirin. Bu arada somonu kalın dilimler halinde kesin ve bu yağın içinde iki yüzünü kızartın. Patatesleri elma dilimi gibi kesip kızartın. Roka ve kızarmış patatesle birlikte somon balığını servis tabağına alın, soğumadan sofraya getirin.
|
Izgara Somon Balığı |
|
haslet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.01.2013
Mesajlar: 51 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc89450
Gönderme Tarihi: 22.May.2013
3,845 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram dilimlenmiş somon
2 limon
3 diş sarımsak
3 çorba eritilmiş tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, pul biber
Akdeniz yeşilliği
İstenirse kızarmış patates
Limonların kabuğunu rendeleyin, üzerine suyunu sıkın. Eritilmiş tereyağını, ezilmiş sarımsağı, zeytinyağını ve baharatı içine ekleyin. Bu karışıma somon dilimlerini yatırıp 30 dakika bekletin. Izgarada ya da fırında 10 dakika kadar pişirip servis tabağına alın. Birazını ayırdığınız limonlu sostan üzerine gezdirin
|
Somon Izgara |
|
azade
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.02.2014
Mesajlar: 74 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc128129
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2017
1,001 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.posta.com.tr
2 dilim somon (takoz şeklinde biraz kalın dilimlenmiş)
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı tane karabiber
1/2 çay kaşığı tuz
Zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, defne yaprağı, tane karabiber ve tuzu geniş bir kapta karıştırın.
Somon dilimlerini bu karışıma yatırıp en az 30 dakika buzdolabında bekletin.
Buzdolabından çıkarıp kısa süre önceden ısıtılmış ızgara üzerinde ters yüz ederek kısa süre pişirin.
Limon dilimleri ve yeşillikler eşliğinde sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.
|
Izgara Somon |
|
bahçıvan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.03.2014
Mesajlar: 51 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc139592
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2019
521 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
500 gr soyulmuş fileto somon
1 küçük soğan
Bolca kıyılmış maydanoz
75 gr ekmek içi
1 limonun suyu
Tuz
Biber
Zeytinyağı
Soğanı incecik doğrayıp kıyılmış maydanoz ve ekmek içiyle karıştırın. Somonu, derisi soyulmuş kısmı yukarı gelecek biçimde önceden ısıtmaya başladığınız ızgaraya yerleştirip üzerine biraz zeytinyağı ve limon dökerek pişirin. Daha sonra çevirin ve öteki tarafına da aynı işlemi yapıp üzerini ekmek parçalarıyla örttükten sonra biraz daha zeytinyağı gezdirip 4-5 dakika fırında kızartın.
|
Izgara Somon |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156862
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2021
443 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 adet somon dilimi
Sıvı yağ
Karabiber
Tuz
Sarımsak sosu
Tereyağı
Kekik
İlk önce tezgahımıza bir kap çıkartıyoruz ve içerisine sıvı yağımızı, tuzumuzu, karabiberimizi ve sarımsak sosumuzu ekleyip, iyice karıştırıyoruz.
2 adet somonumuzu temizliyoruz ve yıkıyoruz.
Ardından fazla suyunu iyice süzdürüyoruz.
Hazırladığımız sosumuzu somonlarımızın her yerine güzelce sürüyoruz.
Sosladığımız somonlarımızı 1 saat kadar bekleterek, dinlendiriyoruz.
Tarifimizi tost makinemizde yapacağız.
Balıklarımızı dinlendirdikten sonra, balıklarımızın üzerine tereyağı sürüyoruz ve makinemize yapışmaması için tost makinemizin içerisine yağlı kâğıt seriyoruz.
Üzerine de balıklarımızı yerleştiriyoruz. 10 – 15 dakika kadar piştikten sonra balıklarımızı ters çeviriyoruz ve biraz da bu şekilde pişiriyoruz.
Yine de bizim belirlediğimiz süreye bağlı kalmadan balıklarımızı ara ara kontrol etmelisiniz.
Çünkü tost makinesine bağlı olarak, pişirme süresi değişebilmektedir.
Somon balıklarımızı pişirdikten sonra isteğe bağlı olarak üzerine kekik serpebilirsiniz.
Izgarada somon tarifimizi servis tabağımıza alıyoruz ve servise sunuyoruz.
|
Izgarada Somon |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161966
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2021
276 defa indirildi / yazdırıldı
|
Somonu en kolay pişirme tekniklerinden biri de ızgarada. Tek yapmanız gereken balıklarınızı limon suyu, tuz ve zeytinyağından oluşan marine sosunda 15 dakika beklettikten sonra ızgaraya almak. Üstelik somon ızgarada piştiğinde çok da hafif oluyor.
|
Izgara Somon |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161967
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2021
306 defa indirildi / yazdırıldı
|
Somonu balıklarınızı iyice yağladığınız tepsiye dizip, üzerine damak zevkinize göre bir sos sürün, ızgara pozisyonunda pişirin. Böylece çok hafif ve sağlıklı, aynı zamanda da lezzetini kaybetmemiş bir somon pişirebilirsiniz. Ancak balığı fırında pişirmenin yaklaşık yarım saat alacağını belirtelim.
|
Somon Izgara |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc167088
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2022
273 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
4 adet somon balığı dilimi
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kasığı kekik
Tuz
Somon balığının dilimlerini yıkayın zeytinyağını doğradığımız sarımsakları ve baharatları üstüne döküp karıştırın ve 10 dakika dinlendirin ızgarayı veya tost makinesini iyice ısıtın ve balıkları iki tarafını da güzelce kızartıp bol salatayla servis yapın.
|
Izgara Somon |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167771
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2022
182 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 dilim ya da fileto somon
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu
Tuz, karabiber, pul biber
1 diş sarımsak
Somonları yıkayın ve süzün. Baharatlar, zeytinyağı, limon suyu ve sarımsak ile birlikte balıkları 1 saat boyunca buzdolabında marine olmasını sağlayın. Izgarada ya da tost makinenizde somon balığı çok kolay pişer. Balığın yağlı ve sulu kalması için iki tarafını 4’er dakika pişirmek yeterli olacaktır. Tek yüzünü pişirdikten sonra diğer yüzünü çevirin ve 8 dakikada ızgara somon balığınız hazır.
Balığınızı turp dilimleri ve roka ile hazırladığınız bir salata ile servis yapabilirsiniz.
|
Izgara Somon |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177344
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2024
138 defa indirildi / yazdırıldı
|
Öncelikle bir kasenin içerisine zeytinyağı, sarımsak, limon ve tuz ekleyip karıştırın.
Pişireceğiniz somonları, bu sosun içerisinde 5-10 dakika terbiye edin.
Somonu ızgaraya aldıktan sonra her yüzünü 5-6 dakika pişirin.
|
|