Kısa URL: https://ml.md/lc145980
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2019
951 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram balık (somon, ton, levrek ya da lagos olabilir)
1 adet orta boy havuç
1 adet kırmızı turp
Soya sosu
Wasabi veya acı hardal
Çiğ balığın derisini çıkarın, ikiye bölerek kılçığını atın. Temizlediğiniz balığın iki parçasını üst üste koyarak derin dondurucuya koyun. Balık tamamen donunca, keskin bir bıçakla yarım santim kalınlığında dilimler halinde kesin. Sonra da balık dilimleri çözülünce servis tabağına yan yana dizin. Havucu ve turpu uzun ince, kibrit çöpü gibi şeritler halinde kesip, servis tabağına koyarak yanında wasabi ve soya sosu ile servise sunun.
Kısa URL: https://ml.md/lc141176
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2019
512 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram somon fileto
1 demet dereotu
1 fincan pirinç sirkesi
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı esmer şeker
3 çorba kaşığı soya sosu
Somonları minik küpler halinde çukur bir kaba doğrayın. Dereotu hariç diğer bütün malzemeyi ayrı bir kapta iyice karıştırarak somonların üzerine dökün. Dereotunu da doğrayarak balıkların üzerine serpin. Üzerini streç filmle kaplayarak buzdolabında 2-3 saat marine edin. Servis yaparken Frenk soğanı ile ikram edebilirsiniz.