Kısa URL: https://ml.md/lc177347
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2024
86 defa indirildi / yazdırıldı
Somonu şişte pişirmek için, küp küp doğrayın.
Somonları limon suyu, tuz ve zeytinyağı ile marine edin.
Ardından tahta şişlere geçirin. İsteğe göre farklı malzemeleri de şişe ilave edebilirsiniz.
Hazırladığınız şişleri fırında veya ızgarada kolayca pişirebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc161964
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2021
475 defa indirildi / yazdırıldı
Somonları kenarları 3 santimetre uzunluğunda küplere bölüp zeytinyağı ve limon suyuyla marine ettikten sonra ahşap şişlere dizin. Ardından ızgaraya yerleştirip 3 dakika pişirin. Böylece kısa süre içinde enfes bir somon yemeği hazırlamış olacaksınız. Şişte somon özellikle kebap meraklıları için çok uygun bir pişirme tekniği.
Kısa URL: https://ml.md/lc144455
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2019
804 defa indirildi / yazdırıldı
1 kilogram somon fileto (derisiz ve kılçıksız)
50 mililitre zeytinyağı
1 misket limon
Yarım demet maydanoz
Sos için:
Yarım demet maydanoz
8 adet arpacık soğanı
2 diş sarımsak
4 adet domates
6 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pişirme ve sunum için:
Tahta şişler
Somonu 3 santimetrelik küplere bölün. Bir kaba zeytinyağı, yarım demet ince kıyılmış maydanoz ve misket limonunun suyunu ekleyin. Somon küplerini 20 dakika kadar marine edin. Balık, bu sosun lezzetini alacaktır.
Sos için yarım demet maydanozu ince kıyın. Arpacık soğanlarını ve sarımsağı soyup doğrayın. Domateslerin kabuğuna birer çizik atın ve 15 saniye kaynar suda bekletin. Çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölün. Domatesleri, maydanozu, arpacık soğanlarını ve sarımsağı bir kasede zeytinyağı ile harmanlayıp damak tadınıza göre tuz, biber ve acı kırmızı toz biber ekleyin.
Somon küplerini marine sosundan çıkarın ve tahta çöp şişlere dizin. Pişirme sırasında yanmalarını önlemek için şişleri kullanımdan önce suda bekletin. Çöp şişleri ızgaraya yerleştirin ve 3 dakika pişirin. Pişirme süresinin yarısında şişleri çevirerek içlerinin yumuşak kalmasını sağlayın.
Kısa URL: https://ml.md/lc133463
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2018
685 defa indirildi / yazdırıldı
180 gr. somon
1 çay bardağı mısır
1 adet orta boylu tatlı patates
1 adet küçük boy patates
1 adet domates
2 diş dövülmüş sarımsak
1 dal taze biberiye
Krema
Süt
Zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Somonu küp şeklinde doğrayıp çöp şişe geçirin.Tuz karabiber ve zeytinyağı ile 2 saat terbileyin. Püresi için patates ve tatlı patatesleri bir tencerede mısırı ise ayrı bir kapta haşlayın. Haşlandıktan sonra hepsini birlikte blenderden geçirin. Bu karışıma krema ve süt ilave edin. Domatesleri ikiye bölün. Üzerine tuz ve karabiber serpin.Sarmısaklara zeytinyağını ekleyin. 25 dk. fırında pişirin. Ardından somonları ızgarada pişirin. Tabağa ilk önce püreyi sonra domatesleri ve somonları yerleştirin. Biberiye ile süsleyerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc86196
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2013
1,827 defa indirildi / yazdırıldı
400 g Derişiz Somon Fileto
Marinesi:
1/2 Limon Suyu
3/4 Su Bardağı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Tuz
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1/2 Çay Kaşığı Kırmızı Pul Biber
1 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Adet Rendelenmiş Küçük Soğan
1 Çorba Kaşığı Rendelenmiş
Taze Nane
Somon Fileto ince, uzun şeritler halinde boylamasına kesilir ve bir kaba koyulur.
Marinasyon sos karıştırılır ve somon şeritlerinin üzerine dökülür. Somon bu sosun içinde 2 saat buzdolabında beklemeye bırakılır.
Marine edilmiş somon şeritleri şişlere geçirilir ve tavada 3-4 dakika pişirilir. Somonlar altın rengini alıncaya kadar düzenli olarak çevrilir.
Mevsim yeşillikleri ile servis edilir.