Kısa URL: https://ml.md/lc112666
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2015
1,384 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket hazır deniz somonu
125 gr yumuşak tereyağı
2 diş sarmısak
6 sap maydanoz
2 adet defne yaprağı
2 yemek kaşığı limon suyu
6 dilim kızarmış ekmek
Tuz
Karabiber
Kaynayan suya 2 adet defne yaprağı koyun ve açık deniz somonunu 15 dakika kadar haşlayın. Daha sonra ayrı bir yere alıp soğumaya bırakın.
Rondoya sarımsakları, maydanozu, yumuşatılmış tereyağı, limon suyunu, somonları ve baharatlarını katıp iyice karıştırın.
Servis tabağına kızarmış ekmekleri yerleştirin. Üzerlerine hazırladığınız harctan sürüp servis yapın.
Çavdar ekmeklerini küçük yuvarlak bir kalıpla veya bir çay bardağının ağzı ile yuvarlak olarak kesin. Daha sonra labne peynirini bir kaba koyup içine kapari ekleyip karıştırın. Sonra yaptığınız bu kaparili labneyi ekmeklerin üzerine sürün. Dilim dilim kestiğimiz somonları da yuvarlak rulolar halinde en üste koyunn ve dereotu yaprakları ile süsleyin. Herbirine birer kürdan sapladıktan sonra kanepeleriniz servise hazırdır.