Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Sonbahar Pastası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sonbahar Pastası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168724
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2022
189 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Hamur:
3 su bardağı un
2 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4 yemek kaşığı Dr. Oetker Gourmet Kakao
300 g yumuşak margarin
3 çay bardağı toz şeker
8 yumurta
2 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
10 yemek kaşığı süt
Yapraklar için:
100 g bitter çikolata
toz gıda boyası- altın
Dolgu:
1 adet portakal
1 poşet Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı krema
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Portakal
3 - 4 yemek kaşığı Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Kaplamak için:
1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Gourmet Kakao
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Kalıbı margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
1,5 su bardağı un, 1 poşet hamur kabartma tozu ve 2 yemek kaşığı kakaoyu bir kaba alın ve karıştırın. Ayrı bir çırpma kabına 150 g margarin ve 1,5 çay bardağı toz şekeri alın, mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine 4 yumurta, 1 poşet şekerli vanilin ve 5 yemek kaşığı süt ekleyip 3-4 dakika daha çırpın. Süre sonunda hazırladığınız un karışımını azar azar ekleyin ve düşük devirde 2 dakika çırpın. Hamurun yarısını hazırladığınız kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Süre sonunda keki fırından alın, 2 dakika sonra kalıptan çıkartın ve soğumaya bırakın. Kalıbı tekrar yağlayın, kalan hamuru dökün ve pişirin. Kalan malzemeler ile aynı şekilde hamur hazırlayın ve pişirin. Böylece toplam 4 adet kek hazırlayın ve soğumaya bırakın.
Yaprakları su ile iyice yıkayın ve kurutun.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Fırça yardımı ile yaprakların damarlı kısımlarına çikolata sürün. Donan çikolataların üzerine 5 kat olacak şekilde tekrar çikolata sürün. Tepsiye sıralayın ve buzdolabında bekletin.
Portakalın kabuğunu soyun ve küçük küpler şeklinde kesin. Kalan çikolataya bulayın ve pişirme kağıdı üzerine sıralayıp buzdolabında bekletin.
Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Orta ateşte el çırpıcısı ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Keklerden birini ters çevirerek servis tabağına alın. Soğuyan pastacı kremasına portakal aroması ekleyin ve mikser ile 2 dakika çırpın. 1/3'ünü kekin üzerine kaşık ile yayın. Hazırladığınız portakal parçalarından koyun ve çikolata parçası serpin. İkinci keki üzerine kapatın. Aynı şekilde diğer kekleri de bu sıra ile üst üste koyun.
Soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız pastayı kaplayın ve buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Yaprakları çikolatadan dikkatlice ayırın. İnce uçlu fırça ile altın tozu ile çikolatanın üzerini süsleyin. Pastanızın üzerine ve yanlarına kakao serpin. Çikolata parçaları ve hazırladığınız yapraklar ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.







Sonbahar Pastası Tarifleri Bisküvili Pasta Tarifleri



(1 adet Sonbahar Pastası 269 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort