|
Sosisli Börek |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161992
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2021
320 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket üçgen yufka
İç harç için:
300 gram sosis
3 büyük köy biberi
5 adet domates rendesi
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
İç Sosu İçin;
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin:
1 yumurta
Çörekotu
Susam
Sosisli börek tarifi için sosis, biber, salça ve domates rendesini güzelce kavurun. Ardından baharatlarını da katarak karıştırın. Ocağın altını kapatın.
Yufkaların daha güzel kabarması için iç sos malzemelerini de başka bir kâsede karıştırın.
Yufkaları hazırladığınız iç sosla güzelce ıslatın. Ardından iç harçtan koyarak sarın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sürün ve çörek otu ya da susamla süsleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
|
Sosisli Yufka Böreği |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158977
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2021
686 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yufka (2 adet)
Sosis (5 adet)
Süt (4 yemek kaşığı)
Sıvıyağ (6 kaşık)
Yumurta (1 adet)
Kızartmak için:
Sıvıyağ (1 bardak)
2 adet yufkayı üst üste koyarak tezgahın üzerine serin ve kenarlarını bıçakla keserek kare formuna getirin. 5 adet aynı boyutta yufka elde edecek şekilde katlayın.
Bir kabın içine 1 yumurta sarısı ve dört kaşık süt ekleyerek çırpın ve tezgahın üzerindeki yufkanın üzerine sürün. Yumurta sürdüğünüz yufkanın içine sosisi yerleştirin ve yufkaları rulo biçiminde sarın. Üzerine tekrar yumurta sürün. Aynı işlemi diğer yufka ve sosisler için uygulayın.
Sarma işlemini tamamladığınız yufkaları önceden kızdırdığınız yağın içine yerleştirin. Börekleriniz kızarana kadar 4-5 dakika yağın içinde çevirin.
Kızaran böreklerinizi önceden havlu kağıt serdiğiniz servis tabağının içine alın ve soğuyana kadar bekleyerek servis edin.
|
Sosisli Börek |
|
seçmen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2011
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc64108
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2011
2,205 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
2 adet yufka
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı su
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı kaşar peyniri
1 su bardağı doğranmış sosis
1 adet yumurta sarısı
Haşhaş tohumu
Yufkalardan birini yayın. Su ve zeytinyağını karıştırıp yarısıyla yufkanın her yanını yağlayın. İkinci yufkayı üzerine yayın ve kalan karışımla ıslatın. Kenarları ortaya doğru kapatarak kare şekli verin, dört kenarına rendelenmiş kaşar peyniri ve küçük doğranmış sosisleri koyun. Yufkanın dört ucunu ortaya doğru katlayın. Oluşan üçgen parçaları bıçakla ikiye bölün. Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
|
Sosisli Börek (hazır yufka) |
|
katre
Aşçı
Kayıt: 07.12.2009
Mesajlar: 19 Şehir: Amsterdam |
Kısa URL: https://ml.md/lc44307
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2009
3,870 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yufka
3 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
2 yumurta (1 yumurtanı sarısı ayrılır)
6-7 sosis
2-3 sivri biber
2 küçük domates
1 kahve kaşığı kekik
Tuz
Sosisleri haşlayıp, süzün. Domates ve biberlerle birlikte tavla zarı iriliğinde doğrayın. İçine tuz ve kekiği de ekleyin. Eritilip, soğutulmuş margarin, yoğurt ve yumurtayı birlikte çırpın. Bu karışımı yufkaların arasına sürüp, üst üste koyun. Dörde, daha sonra da her parçayı üçe kesin. Yufkaların geniş kenarlarına sosisli içten koyun. Kenarlarını kapatıp, sarın. Dikdörtgen oluşturacak şekilde sarın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, fırında kızarana kadar pişirin.
ML® Sosisli Patates Böreği için tıklayın
|
|