|
Sosisli Börek |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157085
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2021
300 defa indirildi / yazdırıldı
|
9 tane sosis
350 gr. kadar mayalı hamur (istediğiniz herhangi bir hamur tarifini kullanabilirsiniz.)
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Margarin (tepsiyi yağlamak için)
1 yumurta
Mayalı hamuru sıvı yağ (zeytinyağı veya çiçek yağı) ile birlikte yoğurun.
Hamurunuzun az bir kısmını ayırın. Geri kalanı 25 cm. genişliğinde dikdörtgen şeklinde açın.
Yumurtayı çırpın ve bir tutam tuz ekledikten sonra hamura sürün. 3 sosisi dar kenara ucuca dizin, hamuru üzerlerine katlayın.
Tekrar 3 sosisi dizin, hamuru katlayın. Bütün sosisler bitip hamur rulo halinde katlanınca kenarları ve uçları bastırarak kapatın.
Ruloyu yağlanmış tepsiye alın, üzerine çırpılmış yumurta sürün. Bir kenara ayırmış olduğunuz hamuru açın, bundan ince şeritler kesin.
Bu şeritleri rulonun üzerine enlemesine koyarak süsleyin. Yumurta sürün. 400 derecede kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapınız.
|
Sosisli Börek |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156920
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2021
359 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo un
350 gram margarin yağı
3 yumurta
1/4 limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz
8 sosis
1 bardak su
1 çorba kaşığı hardal
Hamuru açacağınız yere elediğiniz unun ortasını havuz gibi açın.
Bu kısma suyu, limon suyunu, 1 tatlı kaşığı veya yeterince tuzu ve iki yumurtayı koyarak elle iyice yoğurun.
Sonra bu hamuru toplayıp ortasından ikiye bölün ve üzerine nemli bir bez örterek bir süre dinlenmeye bırakın.
Tekrar alıp elle hafifçe yassıtacağınız hamurların ortalarına yağı yerleştirip bastırın ve bir süre de böyle dinlendirin.
Bu yağlı hamuru merdane ile yarım santim kalınlığında bir yufka olarak açın.
Bu yufkayı da dörde katlayıp yeniden bir kenarda dinlendirin.
Bu işi üç defa tekrarladıktan sonra yeniden bir yufka açıp bunu 6’şar santimlik parçalara bölün.
Öte yandan sosisleri yıkayıp bir süre haşlayın.
Sonra küçük küçük kestiğiniz hamurların üzerine önceden hazırlamış olduğunuz hardaldan sürüp ortasına hamurun boyunda ve ortalarından kesilmiş birer parça sosis yerleştirin.
Hamurun bir kenarına koyduğunuz sosisi, hamurun öteki ucu ile örtüp o kenarı da alttan getirip hamurun öbür ucuna yapıştırın.
Böylece hazırladığınız sosisli börekleri bir tepsiye dizin.
Üzerlerine kalan yumurtayı sürerek orta derecede bir firma koyarak 25 dakika pişirin.
Sonra da sıcak sıcak servis yapın.
|
Sosisli Börek |
|
Anton
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.02.2014
Mesajlar: 35 Şehir: Sen Petersburg |
Kısa URL: https://ml.md/lc129158
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2017
3,233 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
4 su bardağı un
20 gr yaş maya
Yarım su bardağı ılık su
1 yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
İç harcı için:
6 uzun sosis
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Yaş mayayı hamur yoğurma kabına alın. Ilık suyu ekleyip mayayı eritin. Yumurta, şeker, tuz, ılık süt ve ayçiçek yağını ekleyip karıştırın. Unu azar azar ilave edip hamuru yoğurun. Hamuru 6 eşit bezeye ayırıp 20 santim çapında açın. üzerine ayçiçek yağı sürüp sosisi yerleştirin. Rulo şeklinde sarıp hamurun üzerinde verev olacak ve sosis görünecek şekilde kesikler yapın. Tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın. üzerine yumurta sarısı sürüp yağlanmış fırın tepsisine dizin. önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
|
SOSİSLİ BÖREK |
|
yalan dünya
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.01.2012
Mesajlar: 31 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc71742
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2012
2,048 defa indirildi / yazdırıldı
|
3-4 çay bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 çay bardağı yoğurt
250 gr. sosis
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Sıvıyağı, yoğurdu, tuzu, kabartma tozunu bir kâseye koyup, iyice karıştırınız.
Bu karışıma unu ilâve edip, yoğurarak kulak memesinden daha yumuşak bir hamur yapınız.
Hamuru 5-10 dakika dinlendiriniz.
Hamuru, hamur tahtasında elinizle veya merdaneyle 1,5-2 cm. eninde oval şekilde açınız.
Sosisleri enine enine yarım cm. arayla hamurun ortasına diziniz.
İki ucu yine ortada birleştiriniz.
Yağlanmış tepsiye hamurun üstü alta gelecek şekilde koyunuz.
Üste yumurta sarısı sürüp, ısıtılmış orta ısılı fırında altını ve üstünü pembe renkte pişiriniz.
Fırından alıp, biraz soğutunuz.
Sonra enine böreği sosisler kesilmeyecek şekilde sosislerin geldiği yerlerden kesip, servis tabağına diziniz.
Sıcakken çay sofralarınızda ikram ediniz.
|
SOSİSLİ BÖREK |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc66552
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2011
2,316 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr sosis (ince kıyılmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 kahve kaşığı kekik
1 yumurta (1 çorba kaşığı sütle hafif çırpılmış)
Hamuru:
250 gr (2 bardak) un
1 çay kaşığı tuz
90 gr (6 çorba kaşığı) margarin
5-6 çorba kaşığı çok soğuk su
90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı
Hamuru hazırlamak için un ve tuzu büyük bir kaseye eleyiniz. Margarini ikiye bölüp, yarısını una katınız. Parmak uçlarınızla unu yağa, ekmek içi görünümü alana kadar yediriniz. 5 çorba kaşığı suyu una katıp, yumuşak bir hamur elde edene kadar bıçakla karıştırınız. (Hamur çok kuru olursa 1 çorba kaşığı daha soğuk su ekleyiniz.) Hamuru hafifçe unlanmış tezgaha çıkarıp, unlanmış bir merdane ile açarak dörtgen haline getiriniz. Kalan margarini (3 çorba kaşığı) yeniden ikiye bölüp, yansını (11/2 çorba kaşığı) ufak u-fak parçalar halinde kesiniz. Bu parçaları hamurun 2/3'üne aralıklı olarak yerleştiriniz. Hamurun 1/3'ünü yağın üstüne katlayıp, öteki 1/3'ünü de öteki tarafa katlayarak düzgün, kare biçimi bir paket haline getiriniz. Hamuru a-çık uçlar size bakacak biçimde çevirip, yeniden dörtgen biçiminde açınız. Kalan margarini (11/2 çorba kaşığı) küçük parçalar halinde aralıklı olarak üstüne yerleştiriniz. Yeniden üçe katlayıp, çevirerek bir kez daha açınız. Hamuru yağlı kağıda veya alüminyum kağıda sarıp, buzdolabında 10 dakika bekletiniz. Bunu kalan tereyağı ile tekrarlayarak hamuru tekrar yağlı kağıda sarıp, buzdolabında 30 dakika daha bekletiniz.
Orta boy bir kasede sosis etini, tuz, biber ve kekiği tahta bir kaşıkla iyice ezerek birbirine karıştırınız.
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (200 °C) getirip, ısıtınız.
Hamuru buzdolabından alınız. Hafifçe unlanmış tezgahta hamuru 0,5 cm'den daha ince olarak dörtgen biçiminde açınız. Hamuru keskin bir bıçakla uzunluğuna ikiye bölüp, kenarlarını düzeltiniz. Bu parçaları ayırınız. Ellerinizi hafifçe unlayarak sosis etini ikiye bölünüz ve hamurun boyu ile aynı uzunlukta sosis biçiminde yoğurunuz. Sosisleri hamur şeritlerinin ortalarına yerleştiriniz. Bir fırçayı suya batırarak hamurun kenarlarını ıslatınız. Uzun kenarm birini ıslatılmış diğer kenarla birleşecek şekilde kaldırarak iki kenarı birleştiriniz. Sosis böreklerini büyük bir tepsiye boylu boyunca yerleştiriniz. Üstüne yumurta karışımını sürünüz. Keskin bir bıçakla 5 sm eninde parçalara kesiniz ve birbirlerinden hafifçe ayırınız. Tepsiyi fırına sürüp, börekleri 20-30 dakika, hamur altın sarısı bir renk alana kadar pişiriniz.
Tepsiyi fırından alıp, sosis böreklerinizi ısıtılmış bir servis tabağına aktararak servis ediniz. (Dilerseniz börekleri bir tel ızgara üstünde soğuttuktan sonra da servis edebilirsiniz.)
|
Sosisli Börek |
|
katre
Aşçı
Kayıt: 07.12.2009
Mesajlar: 19 Şehir: Amsterdam |
Kısa URL: https://ml.md/lc44315
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2009
2,865 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram un
150 gram margarin
160 gram kaşar peyniri
5 yumurta
1 bardak süt
1/4 kahve kaşığı muskat rendesi
250 gram sosis
250 gram lor peyniri
Yeteri kadar tuz ve karabiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Unun 250 gramını hamur yoğuracağınız yere eleyerek dökün. Ortasını çukurlaştırın. Ortasına yumuşatıldıktan sonra küçük parçalara bölünmüş 125 gram yağı koyun. Bir yumurtayı da kırdıktan sonra hamuru yoğurmaya başlayın. Hamuru yoğururken içinde 1 kahve kaşığı tuz eritilmiş yarım bardak sıcak suyu azar azar katın. Hamuru iyice yoğurduktan sonra bunu yuvarlayıp yağlı kağıda sarın. Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. Büyük bir fırın tepsisini veya tavayı yağlayın. Kaşar peynirini tavla zarı iriliğinde doğrayın. Sosisleri olabildiğince küçük doğrayın veya robotla parçalayarak kıyma haline getirin. Kalan yağla iki kaşık zeytinyağını bir tavaya koyup içine sosisleri ilave edin. Tencereyi ateşe koyun. Tahta bir kaşıkla karıştırarak sosisleri kavurun.
Artan unu büyük kaba alın. Üstüne kalan yumurtaların sarılarını katıp, çırparak una yumurtaları karıştırın. Kaynar sütü unlu yumurtaya incecik dökerek yedirin. Çırpmaya ara vermeden iyice ezilmiş lor peynirini, muskatı, tuzu ve karabiberi katın.
Bu karışıma başka bir kasede çırparak kar haline getirdiğiniz yumurta aklarını azar azar katın. Dinlenmiş hamuru hafifçe unladığmız bir zemine koyun.
Hamuru bir merdaneyle fırın tepsisinin dibiyle kenarlarını kaplayacak büyüklükte açın. Tepsiye yerleştirip, üstüne kavrulmuş sosis kıymasıyla ufak parçalara doğranmış kaşar peynirini yayın. En üste de kasedeki karışımı dökün. Tepsiyi 165 dereceye ayarlanmış fırına sürüp, 35-40 dakika kadar pişirin.
ML® Sosisli Patates Böreği için tıklayın
|
Sosisli Börek |
|
festival
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.02.2008
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc21176
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2008
2,533 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet sosis (robotta çekilmiş),
yarım su bardağı ceviz içi,
yarım paket oda sıcaklığında margarin,
1 su bardağı yoğurt,
1 adet ince kıyılmış maydanoz,
2 adet yumurta,
yarım çay kaşığı kimyon,
aldığı kadar un,
1 paket kabartma tozu,
tuz.
Üzerine:
Yumurta sarısı,
ceviz,
çörekotu
Derin bir kaba sosis, yarım su bardağı ceviz içi, margarin, 1 su bardağı yoğurt, 1 demet ince kıyılmış maydanoz, yumurta, tuz ve yarım çay kaşığı kimyon koyup, karıştırın. Daha sonra aldığı kadar unu yavaş yavaş ekleyin.
1 paket kabartma tozunu ilave edin. Yumuşak, kulak memesi kıvamında, bir hamur elde edin.
Bu hamuru yağlanmış tepsiye yayın.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, çatalla şekiller yapın, çörekotu serpin.
En üste de ceviz taneleri koyup 180 derecede üzeri kızarıncaya dek pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.
ML® Dolama Sosis için tıklayın
|
SOSİSLİ BÖREK |
|
semih44
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.01.2008
Mesajlar: 40 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc20704
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2008
4,950 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 orta boy sosis
1 çay kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/3 su bardağı margarin
3,5 su bardağı dolusu un
1 yumurta sarısı
1/2 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Unun ortasını açıp tuz, limon suyu, yoğurt, sıvıyağ, 1/2 su bardağı su koyup orta yumuşaklıkta bir hamur yapınız. Hamuru iki eşit parçaya bölünüz. Bezelerin birini açılabildiği kadar büyültünüz. Üzerine margarinin yarısını sürünüz önceden yağlanmış yufkanın üzerine yerleştiripıp tekrar yağlayınız. Diğer bezeyi de açarak aynı büyüklüğe getiriniz. Üst uste olan yufkaları kavuşturmaca üçe katlayınız. Üzerine yağ sürüp aksi yönde tekrar kavuşturmaca üçe katlayarak kare şekline getiriniz. Kağıt yayılmış düz bir kaba alıp üstüne kağıt kapatarak buzdolabında 1/2 saat dondurunuz.
Un serpilmiş tahta üzerinde 3-4 mm kalınlığında dikdörtgen açınız (20-45 cm. boyutlarında) Kısa kenarımdan boydan boya iki eşit parçaya bölünüz. Uzun kenarını 5 eşit parçaya ayırınız. Her parçaya bir sosis sararak hafif yağlanmış tepsiye yan yana diziniz. Üzerine yumurta sarısı sürüp orta hararetli fırında pembe renkte pişiriniz.
ML® Sosisli Yarma Börek için tıklayın
|
SOSİSLİ BÖREK |
|
Kabul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 116 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc3136
Gönderme Tarihi: 01.May.2006
3,050 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
Hamur için :
1/2 kg un
400 gr margarin
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 su bardağı soğuk su
İç için :
200 gr doğranmış sosis
2 adet doğranmış domates
1 adet soğan
3 adet sivri biber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Unu eleyip hamuru yoğuracağınız yere serpin. Ortasını açıp içine, tuz, limon suyu, zeytinyağı ve soğuk suyu ilave ederek yoğurun. Hamuru ortasından karşılıklı yarı seviyeye kadar keserek dört halka meydana getirip üzerine nemli bir bez örtün. 30 dakika kadar bekletin.. Hamuru çıkartıp, margarini ortasına yerleştirdikten sonra hamuru kapatın. Yağı dışarıya taşırmadan 5-6 cm kalınlığında açın. Tekrar katlayıp, 30 dakika kadar daha bekletin. Hamuru tekrar açın. Bu işlemi 3 defa tekrarlayın. Son olarak istediğiniz kalınlıkta açın. Sıvı yağı kızdırıp, yemeklik doğranmış soğanı hafifçe pembeleştirin. Sivri biberi doğrayıp. soğanla birlikte biraz pişirin. Küp küp doğradığınız domatesi ve sosisleri ilave edip biraz daha pişirin. Tuz ve karabiberini ilave edin.Açtığınız hamuru karelere bölüp. içlerine hazırlamış olduğunuz börek içini koyup, üçgen biçiminde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Orta ateşte üstü kızarana dek fırında pişirin.
ML® Sosisli Gül Börek için tıklayın
|
Sosisli Börek |
|
Kabul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 116 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc3135
Gönderme Tarihi: 01.May.2006
2,577 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
250 gr margarin
Tuz
3 su bardağı süt
İçi için:
5 adet sosis
1/4 kangal sucuk
1 adet iri domates
2-3 adet yeşil biber
1 adet yumurta
Çöreotu
Unu bir kaba koyun, margarini katı halde una yedirin. Süt ve tuzu ekleyin. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde ettikten sonra sosis, sucuk, biber ve domatesi küçük doğrayın. Sote edin. Hamuru iki parçaya ayırın. Her parçayı 4 mm kalınlığında dikdörtgen olarak açın. Bir parçasını hafif yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerine sote yaptığınız harcı koyun. İkinci parçayı da üzerine yerleştirin. Yumurta sarısını sürün ve çöreotu serptikten sonra önceden ısıtılmış orta ısıdaki fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
|
|