|
Sosisli Lahana Sarması |
|
hünerli kız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2012
Mesajlar: 85 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc103425
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2014
1,528 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr margarin
1 yemek kasığı dolmalık fıstık
10 adet beyaz lahana yaprağı
10 adet sosis
1 çay bardağı piriç
2 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tarcın
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 su bardağı su
1 çay kasıpı tuz
Soğanın kabuğunu soyup ince ince doğrayın. Bir tavanın içinde 1 yemek kaşığı yağı ısıtın, dolmalık fıstık ve soğanı kavurun. Pirinçleri iyice yıkayıp süzdürdükten sonra tavaya ekleyin. Bir bardak su ilave edip, kısık ateşte 10 dakika pişirin, üzerine kuru üzüm ve baharatları ekleyin. Hazırladığınız iç pilavı 25 dakika dinlenmeye bırakın. Beyaz lahana yapraklarını 4-5 dakika haşlayın. Düz bir zemin üzerine lahana yapraklarını serin. İç pilavdan yaprakların üzerine yerleştirin. Sosisleri küçük parçalar halinde doğrayıp, pilavın üzerine koyun ve sarın. Dolmaları bir tavaya dizin, üzerine şeker ve tuz serpiştirip kalan yağı üstüne gezdirin. 1 bardak su ilave edin, tavanın üzerini yağlı kağıt ile kapatıp 10 dakika pişirin.
|
Sosisli Lahana Sarması |
|
büyük sultan
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.10.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc56580
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2010
2,195 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 büyük lahana
8 adet sosis
1.5 su bardağı pirinç
6 soğan
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuşüzümü
3 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
Tuz
Lahana yapraklarını tuzlu suda hafif yumuşayana kadar haşlayıp süzgece alın. Sosisleri zar gibi ince ince dilimleyin. Soğanları kıyın. Kuşüzümünü ılık suda bekletip süzün. Tavada sıvıyağ ile yarım bardak zeytinyağını kızdırıp soğanı sote edin. Fıstık ve sosisleri ilave edin. Daha sonra pirinci ekleyip karıştırarak kavurun. İki bardak sıcak su, kuşüzümü ve tozşekeri ekleyip suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirin. Ateşten alıp yenibahar, tuz, tarçın ve karabiberi ilave edin. Harmanlayıp soğumaya bırakın. Sosisli harcı lahana yapraklarına paylaştırıp sarın ve sarmaları tencereye dizin. 1 bardak sıcak su ekleyip pişirin. Ocaktan alıp üzerine kalan zeytinyağını gezdirin ve soğumaya bırakın.
|
|