Kısa URL: https://ml.md/lc134908
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2018
802 defa indirildi / yazdırıldı
5 adet sosis
1 adet domates
2 yemek kaşığı salça
Defne yaprağı
Kekik
Kimyon
Zeytinyağı
Tuz
Sosisler halka halka doğranır. Bir tavada salça kokusu çıkana kadar zeytinyağı ile kavrulur. Doğranan sosisler ve rendelenen domates püresi eklenip 1-2 dakika kavrulur. Baharatlar eklenir. Üzerine makarnanın haşlama suyundan katılıp sosisler pişene kadar kaynatılır. Makarna ve sosisler karıştırılarak servis edilir.
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çorba kasesi (200 gram) ince doğranmış mantar
1 paket (yaklaşık 6 adet) sosis
3-4 adet domates
1 çay kaşığı karabiber
½ demet ince kıyılmış maydanoz (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı tuz
Sıvı yağı derin bir tavada kızdırın. Yağ kızınca mantarları ilave edip rengi biraz dönünceye kadar sote edin. Sonra sosis ve domatesi ekleyin. Sosu 2-3 dakika kaynatıp ateşi kısın. Kısık ateşte koyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Tuz ve karabiberini ekleyip, isteğe bağlı olarak, ince kıyılmış maydanozu da ekleyerek servis yapın.