|
Sosisli Sandviç |
|
Ramazan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2006
Mesajlar: 82
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8613
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2006
2,603 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet sosis
10 ml. sıvı yağ
3 adet kuru soğan
6 adet sandöviç ekmeği
185 gr. kaşar peyniri (rendelenmiş)
Sos için:
125 ml. domates sosu
30 gr. esmer şeker
1 çay kaşığı hardal
1 çay kaşığı sirke
1 diş sarımsak
Geniş bir tencereye sosisleri yerleştirin. Üstünü örtecek kadar su ile doldurun. Orta ateşte sosisler yumuşayana kadar pişirin. Soğanları soyup küp doğrayın. Tavaya sıvıyağı koyun. Doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar yağda kavurun. Haşlanan sosisleri soğanlarla birlikte tavada 1-2 dakika çevirin. ikiye kesilmiş sandöviç ekmeklerinin içine soğanları ve sosisleri yerleştirin. Sosu hazırlamak için belirtilen bütün malzemeleri bir kapta karıştırın. Sosislerin üzerine sosu ve rendelenmiş peynirleri ekleyerek sandöviçleri servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 20.10.2022
|
Sosisli Sandviç |
|
börek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2011
Mesajlar: 41
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65995
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2011
2,654 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet sandviç ekmeği
6 adet sosis
1 çorba kaşığı margarin
2 adet biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Sandviçleri ortadan ikiye kesin. İçlerini biraz alıp, çukurlaştırın. Sosisleri küçük doğrayın, margarinle kavurun. Üzerine küçük doğranmış domates ve biberleri ekleyin, 5 dakika pişirin. Kekik, tuz ve karabiberi karıştırın, sıcak suyu ekleyip, 2-3 dakika daha pişirin. Pişen sosisleri suyuyla beraber ekmeklerin üzerine paylaştırın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 20.10.2022
|
Sosisli Sandviç |
|
Hatice Özyol
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2015
Mesajlar: 42 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc104549
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2015
1,797 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet uzun sosis
Sosu için:
3 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber, kekik
Tuz
5 su bardağı su
6 adet uzun sandviç ekmeği
4 çorba kaşığı hardal
Öncelikle sosislerin üzerine bıçakla çizikler atın. Tencerede tuzlu suda 5 dakika kaynatın. Diğer bir tencerede tereyağını, salçayı unu ve suyu koyup karıştırıp kaynatın. İçine baharatları ekleyin. Sosisleri de bu sosun içine ekleyip 25 dakika kadar kaynamaya bırakın. Daha sonra sandviç ekmeklerinin içine sosuyla koyup üzerine hardal süzüp ikram edin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 20.10.2022
|
Sosisli Sandviç |
|
tarifler
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.03.2019
Mesajlar: 31 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc144995
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2019
564 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet sandviç ekmeği
2 adet sosis
4 dal maydanoz
1 diş sarımsak
1 adet domates
2 yemek kaşığı hardal
Çeyrek çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
2 adet salatalık turşusu
1 adet kırmızı soğan
2 yemek kaşığı ketçap
1 yemek kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım su bardağından biraz fazla sıcak su
Sosislerin zarlarını alın. Bir bıçak yardımıyla üzerlerini çizin.
Ayçiçeği yağını geniş bir sos tenceresinde kızdırın. Domates salçasını tavaya ekleyip kısa bir süre kavurun.
Sıcak su ve tuzu da tavaya ilave edip güzelce karıştırın. Salçalı sos karışımınız hazır.
Sosisleri, salçalı sos karışımına atıp kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.
Salatalık turşularını minik küpler halinde kesin. Sarımsağı soyup rendeleyin.
Rendelenmiş sarımsak ve doğranmış salatalık turşularını küçük bir kaba alın. Mayonez ilave edip güzelce karıştırın.
Servisinde kullanmak üzere domates ve kırmızı soğanı küçük küpler halinde doğrayın.
Ayıkladığınız maydanoz yapraklarını yıkayıp ince ince kıyın.
Sandviç ekmeklerini ortadan ikiye kesip tost makinesinde veya bir tavada ısıtın.
Salçalı suda pişen sosisleri sandviç ekmeklerinin içine yerleştirin.
Hazırladığınız mayonezli sos, soğan ve domates küpleri, hardal, ketçap ve kıyılmış maydanozları da sandviç ekmeğinin içine ilave edin. Dilerseniz domates ve soğan küplerini servis tabağını süslerken de kullanabilirsiniz.
Sosisli sandviçleriniz hazır. Hemen servis edebilirsiniz.
|
Sosisli Sandviç |
|
Can Kanca
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.09.2020
Mesajlar: 46 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc156244
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2021
294 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet sade soda
4 adet hindi veya dana uzun sosis
4 adet uzun sandviç ekmeği
2 adet orta boy Alman tipi turşu
Mayonez
Hardal
Ketçap
Sodaları derin bir tavaya döküyoruz ve kaynatıyoruz. Kaynayınca sosisleri sodanın içine atıyoruz. Yaklaşık dörtbeş dakika haşladıktan sonra üzerlerine uzunlamasına birer çizik atıp tost makinasında veya ızgarada kızartıyoruz. Ekmeklere isteğe göre mayonez, ketçap ve hardal sürüyoruz. Jülyen şeklinde kestiğimiz turşuları ekmeklere ekleyip üzerine sosisleri koyuyoruz.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 21.06.2021
|
Sosisli Sandviç |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176849
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2024
172 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket (10 gram) instant maya
Yaklaşık 5 su bardağı un
Ilık su bir kaba alınır. İçine toz şeker eklenerek karıştırılır.
Üzerine instant maya serpilir ve mayanın kabarması beklenir.
Mayalanan suya sıvı yağ, tuz ve süt eklenir.
Yavaşça un ekleyerek karıştırmaya başlanır. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edilir.
Hamur yoğurarak şekillendirilir ve üzeri örtülüp mayalanmaya bırakılır. Kabarıp iki katına çıkana kadar beklenir.
Mayalanan hamur un serpilmiş bir tezgahta şekillendirilir.
Hamur yağlı kağıt serili bir tepsiye yerleştirillir.
Üzeri kapatılıp tekrar mayalanmaya bırakılır. Bu süreçte fırın 180 dereceye ısıtılır.
Hamur kabardığında üzerine hafifçe un serpiştirilir.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan ekmek soğumaya bırakılır.
Sosisler közde ya da tavada çevirerek pişirilebilir.
Sosislerin üzerine çapraz şekilde hafif çizikler atmak, pişirme sırasında daha güzel bir görünüm ve lezzet elde etmenize yardımcı olacaktır.
Ketçap, mayonez, hardal gibi soslar isteğinize göre rendelenmiş peynir, kornişon turşu veya közlenmiş biber gibi garnitürler de eklenebilir.
Ardından ısınmış ekmeklerin içine sosis yerleştirilir.
Not: Sosisler fazla pişirilmemeli. Aşırı pişmiş sosisler kuruyabilir. Taze malzemeler kullanmaya özen gösterilmeli, böylece sosisli daha taze ve lezzetli olacaktır.
|
|