Bir yufka serilip, içine yağlı yoğurt karışımı sürülür. Bekletmeden sosisler sıra sıra uzunlamasına dizilir sıkı bir şekilde kol böreği yapar gibi sarılır. Bir tepsiye alınarak buzlukta dondurulur. Bir parmak kalınlığında kesilerek yağda altı üstü kızartılır. Servis tabağına alınarak üzerlerine birer kürdan batırılır. Aperatif olarak hafif ve lezzetli bir tarif.( İki kat yufkadan da yapılabilir.Arasına yine yağ ve yoğurt karışımı sürülür.)
Kısa URL: https://ml.md/lc17313
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2007
2,450 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet yufka,
2 adet sosis,
1 adet sivribiber,
1 adet domates,
sıvıyağ,
tuz
Önce sosisleri küçük küçük doğrayın. Tavaya çok az sıvıyağ alın. Sosisleri yağda soteleyin.
Sonra küçük doğradığınız sivribiber ve domatesleri ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Ateşin üzerinden aldığınız tavayı bir kenarda bekletin. Yufkalardan kareler kesin. 5 adet kare şeklindeki yufkayı üst üste yerleştirin.
Bu kareleri küçük fırın kabına çiçek şeklinde yerleştirin. Köşelerin üst üste gelmemesine dikkat edin. Fırında kızarana dek pişirin. Fırından çıkardıktan sonra hazırladığınız malzemeyi içine doldurun. Servis yapın.