|
Sosisli Yumurta |
|
hatice hatice
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.06.2018
Mesajlar: 22 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc135122
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2018
1,675 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
8 adet sosis
Sıvı yağ
Tuz
İlk önce sosisleri küçük küçük doğruyoruz, tavaya sıvı yağı döküyoruz.
Sonra sosisleri tavaya koyuyoruz kızartıyoruz.
Hafif kızarmaya başlarken yumurtayı üstüne kırıyoruz.
Yumurtanın üzerine göz kararı tuz koyuyoruz.
Kısık ateşte pişiyoruz.
5 dk. bekledikten sonra sosisli yumurtamız hazır.
|
Sosisli Yumurta |
|
deli-dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.09.2016
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc126334
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2017
1,138 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 sosis (irice)
4 domates
1 çorba kaşığı yağ
Tuz
Karabiber
Sosisleri uzunlamasına iki parçaya ayırın, sonra bunların her iki tarafını da tavada kızartın. Domatesleri ise ortadan ikiye bölün, çekirdeklerini çıkardıktan sonra bir müddet başaşağı tutun (salamım süzülmesi için). Bu şekilde hazırladığınız domatesleri de tavada kızarttıktan sonra sosisleri (her biri, çekirdeği çıkarılmış domateste açtığınız deliğe sığacak ve üstten 2-3 santim taşacak büyüklükte) kesip, domateslere yerleştirin. Evde salatalık, marul, dereotu, maydanoz vb. hangileri varsa, bunlarla da tabağı süsleyip, servis yaparsanız lezzetinin yanısıra, vemeğinizin görünümü de çok güzel olur.
|
Sosisli Yumurta |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc70933
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2011
2,364 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 yumurta
4 çorba kaşığı rafine yağ
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
2 orta boy patates (kabukları soyulup, küçük zar biçimi doğranmış)
1 küçük dolmalık yeşil biber (çekirdekleri temizlenip, ince doğranmış)
250 gr domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek kuşbaşı doğranmış)
10 sosis (1,5 cm'lik parçalara kesilmiş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (230° C) getirip, ısıtınız.
Büyük bir tavada rafine yağı orta ateşte kızdırınız. Soğan ve patatesleri ekleyip, arasıra karıştırarak 5 dakika pişiriniz. Yeşil dolmalık biber, domates ve sosisi ekleyip, arasıra karıştırarak 15 dakika daha pişiriniz. Tavayı ateşten alıp, karışımı orta boy bir tepsiye boşaltarak, bıçakla üstünü düzeltiniz. Karışımın üstüne yumurtaları, kırıp, üstlerine tuz ve biberi serpiniz. Tepsiyi fırının üst katına sürüp 8-10 dakika, yumurtaların akları sertleşene kadar pişiriniz.
Tepsiyi fırından alıp, sosisli yumurtanızı servis ediniz.
|
SOSİSLİ YUMURTA |
|
Didem Aksel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.03.2010
Mesajlar: 83 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc49089
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2010
3,019 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 adet yumurta
6 adet sosis
1 çorba kaşığı yağ
tuz
karabiber veya kırmızı biber
Sosisler ince ince doğranır. Kaba, sosisler ve yağ konduktan sonra 2 - 3 dakika pişirilir. Yumurtalar kırılarak tuz ve biber serpilir. Yumurtanın sertliği istenildiği kadar olunca kap ateşten indirilir ve sıcak servis yapılır.
|
SOSİSLİ YUMURTA |
|
nesrinateş
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.12.2007
Mesajlar: 20 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc20193
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2007
2,797 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram sosis
4 yumurta
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1/2 çay kaşığı tuz
Sosisleri birer santim kalınlığınde kesiniz. Büyükçe bir tavaya doğranmış sosis dilimlerini diziniz. 2 Çorba kaşığı sıvı yağ ilave edip hafif hararetli ısıda ağzı kapalı olarak 6-7 dakika pişiriniz. Yumurtalar için yuva açıp her birine bir yumurta kırınız. Üzerine biraz tuz serpip kapağını örterek aklar sertleşinceye kadar pişiriniz.
|
SOSİSLİ YUMURTA |
|
ziver47
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2007
Mesajlar: 52 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc19077
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2007
3,008 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. sosis
1 kaşık yağ
5 yumurta
1- Yağı bir tavaya koyup içerisine kabukları soyulmuş, yarım cm. kalınlıkta dilimlere ayrılmış sosisleri koyunuz.
2- Tavayı ateşin üzerine koyup 3-5 dakika sosisleri kızartınız.
3- Sonra tavaya ara ara yumurtaları kırıp yağda yumurta gibi pişiriniz.
4- Ateşten alıp sıcakken servis yapınız.
|
|