|
Soslu Armut Tatlısı |
|
reyon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc59076
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2011
2,231 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet armut
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Sos için:
1 su bardağı armudun suyu
1 çorba kaşığı kakao
1 talı kaşığı un
1 tatlı kaşığı margarin
Armutlar soyulur bir tencereye konur. Üzerine şeker ve su eklenir, tencerenin kapağı kapatılır, kısık ateşte armutlar yumuşayana kadar pişirilir. Armutlar tencereden alınır, servis tabağına koyarak soğutulur. 1 su bardağı armudun kaynatma suyundan alınır. İçine kakao, un ve margarin konur, karıştırarak bir taşım pişirilir. Armutların üzerine gezdirilir. Tam soğuyunca servise sunulur.
|
Soslu Armut Tatlısı |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc67628
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2011
2,076 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 ad. Armut
100 gr. Çikolata
400 gr. Çay kremi
100 gr. Frambuaz sos
100 gr. Kayısı sos
Şurup:
1 lt. Su
400 gr. Toz şeker
1/2 Limon.
Armutlar soyulup, içi oyulur. Şurupta pişinceye kadar kaynatılır ve soğumaya bırakılır. 100 gr. portakal suyu, 15 gr. kuru çay ile kaynatılıp, süzülür ve soğumaya bırakılır. Sonra 200 gr. krem patiseri ve 200 gr. krem şanti ile karıştırılıp, hazırlanmış olan armutların içine doldurulur. Erimiş olan çikolata sosu batırılıp, frambuaz ve kayısı sos ile servis edilir.
|
|