|
|
Soslu Bulgur Köfte |
|
general
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.09.2006
Mesajlar: 110
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8373
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2006
2,774 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
3 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı su
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1'er tatlı kaşığı tuz, pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
Sarımsaklı yoğurt
Sos için:
1 çorba kaşığı salça
1/2 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı su
Yarım limon
Hazırlanışı:
Bulguru, 2 su bardağı sıcak suda 10 dakika bekletip, yumurtaları katın ve yoğurun. Bulgur özleşince unu ve baharatları da katıp bir süre daha yoğurun. Elde edilen bu karışımdan misketten biraz daha büyük toplar yapıp, ortalarına parmak ucu ile bastırarak çukurlaşünn. Köfteleri tuzlu suda haşlayın. Salça, yağ, yarım limon ve yarım bardak suyu kavurup, köftelere ekleyin. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın.
Not Kıyılmış maydanoz da, aroması ve görüntüsüyle köfteye çok yakışacaktır.
|
Soslu bulgur köftesi |
|
kasabanınnamusu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.06.2007
Mesajlar: 63 Şehir: Turgutlu |
Kısa URL: https://ml.md/lc15847
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2007
2,683 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı köftelik bulgur
Yarık kg. kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
kimyon, karabiber, tuz
kızartma yağı
Sosu için;
3 adet orta boy domates
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
İnce bulgurun üzerine rende soğan ve 1 çay bardağı ılık su konur. 10 dakika bekletilir, daha sonra kıyma, salça, kimyon, karabiber, tuz eklenir, bütünleşene kadar yoğrulur. Parmak biçiminde köfteler yapılır, kızgın yağda kızartılır.
Sos için domates rendelenir, üzerine dövülmüş sarımsak, zeytinyağı ve az tuz konur, bir taşım pişirilir, köftelerin üzerine gezdirilir.
|
Soslu Bulgur Köftesi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc125893
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2017
791 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı köftelik bulgur
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 tutam kimyon
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tutam tuz
Yarım su bardağı sıcak su
1 adet kuru soğan
50 gram margarin
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım demet maydonoz
Bulgura salça, kimyon ve sıcak suyu ekleyip 15 dakika dinlendirlerim.
Daha sonra yumurta ve unu ekleyerek özlü bir hamur elde edelim. (kıvamı ayarlamak için elinizin altında biraz sıcak su bulunsun).
Yaptığımız köfteden minik bilyeler yapalım ve kaynayan suya atalım. (suya yarım limon ve tuz ekleyelim ki köftelerimiz dağılmasın).sos için tavaya soğan ve sarımsağı incecik kıyalım.
Margarini ekleyip iyice kavuralım daha sonra salçalarını ekleyip iyice kavuralım yaklaşık 7-8 dk. kadar.
Altını söndürüp ekşisini ekleyelim.
Haşalayıp süzdüğümüz köfterimizi sos tavasına koyup iyice karıştıralım.servis tabağın alıp üzerini kıyılmış maydonozla süsleyelim.
|
|
Soslu Bulgur Köfte Tarifleri Püreli Köfte Tarifleri
|
|