Eti, nohuttan biraz iri şekilde doğrayın. Az sıvı yağ ve tuzla etleri karıştırıp, dörder adet çöplere dizin. Arasına kesilmiş biber geçirin. Dizdiğiniz çöpleri teflon tavada biraz pişirdikten sonra bir tepsiye dizin. Başka bir kapta soğanları yağda kavurun. Domatesleri soyup doğrayın. Biberleri ve sarımsakları da ezip soğana katın ve 5 dakika kaynatın. Salçayı da ilave edin. Az tuz atıp 5 dakika da salçayla kaynatın. Yapılan sosu çöp şişlerin üzerine dökün. Yanına kızarmış patatesle servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc111640
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2015
1,356 defa indirildi / yazdırıldı
600 gram kuzu kuşbaşı
1 adet soğan
20-25 adet küçük boy domatesler
6 diş sarımsak
Sosu için:
1 limon suyu
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Kimyon, tuz, karabiber ve pul biber
Önce limon suyu, zeytinyağı ve baharatları etle karıştırın. Bu etleri 30 dakika kadar dinlendirip şişlere geçirin. İsterseniz soğanlarla domateslerle şişlere geçirip fırın kabına alın. 200 derecede pişmeye bırakın. Ya da az yağlı bir tavada hemen pişirin. Yanında pilavla ikram edin.