|
|
SOSLU KARNABAHAR |
|
Merve Ganioğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.07.2008
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25446
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2008
2,113 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 adet karnabahar
500 gr kıyma
1 adet büyük boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı sıvı yağ
1/2 limon suyu
1 çorba kaşığı tuz
Karabiber
Sos için
1/4 margarin
2 kahve fincanı un
750 gr süt
Hazırlanışı
Dal dal ayıkladığınız karnabaharları tencereye koyup üzerine çıkacak kadar su doldurun. 1/2 limon suyu ve 1 çorba kaşığı tuz ile 15-20 dakika haşlayın. İnce kıyılmış kuru soğanı margarin ile pembeleştirip içine kıymayı ekleyerek kavurun. Salçayı kıymaya katıp biraz karıştırdıktan sonra baharatı ilave edip pişirin. Pişen karnabaharları süzdükten sonra kaynamakta olan kıyma tenceresine ilave edin. Ağzı kapalı olarak pişirin. Bu arada unu margarin yağı ile pembeleştirip, içine süt ve tuz ilave ederek beşemal sos yapın. Pişmiş karnabaharları bir tepsiye koyup üzerine de sosu yayıp önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Kızardıktan sonra fırından çıkarıp servis yapın.
|
SOSLU KARNABAHAR |
|
bizim oğlan
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2008
Mesajlar: 22 Şehir: Beşevler-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc26507
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2008
2,083 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
1 adet orta boy karnabahar,
4 çorba kaşığı domates ketçapı,
4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri,
2 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 çorba kaşığı sirke,
3 diş dövülmüş sarımsak.
Sosu için:
3 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 limon suyu,
tuz.
Hazırlanışı:
Karnabaharı bütün olarak yıkayın. Bir tencerenin içinde kaynamakta olan suyun içine koyun ve haşlayın. Karnabaharı servis tabağına alın. Ve soğumaya bırakın. Küçük bir kabın içinde zeytinyağını kızdırın. Ketçabı, sirkeyi koyarak, 10 dakika pişirin. Bir kenara bırakın. Sos malzemesini çırpın ve karnabaharın üzerine sosu dökün. Pişmiş ve soğumuş ketçapı da üzerine dökün rendelenmiş kaşar peyniri ile süsleyerek servis yapın.
|
|
SOSLU KARNABAHAR Tarifleri Bakla Tarifleri
|
|