|
|
Soslu Lahos |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc80986
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2012
1,597 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tatlı kaşığı yağ
4 adet lahos filetosu (150'şer gramlık)
1 tatlı kaşığı çok ince kıyılmış soğan
1 kahve fincanı Balık Suyu
1 su bardağı Beyaz Sos
1 çay kaşığı anason
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 kahve fincanı sirke
1 çorba kaşığı Sos Hollandez
1 çorba kaşığı vurulmuş krema
1) Küçük, dibi düz bir tencereye yağı koyup, kızdırıp, balıkları ve soğanı ilâve ediniz. 1 dakika altüst edip anasonu, tuzu ve balık suyunu ilâve edip, kapağını kapatarak ağır ateşte 8 dakika pişirip bir paletle temiz olarak balıkları bir güvece çıkarınız.
2) Suyunu dibinde az kalıncaya kadar çektiriniz. Sonra, beyaz sosu ilâve edip iyice karıştırıp 1 dakika kaynatınız ve hemen ince bir süzgeçten bir kaba süzdürünüz.
3) Karıştırarak içerisine Hollandez'i ve vurulmuş kremayı ilâve ediniz karıştırıp balıkların üzerine hemen döküp servis yapınız.
|
Soslu Lahoz |
|
ardan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.03.2016
Mesajlar: 37 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc136818
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2018
548 defa indirildi / yazdırıldı
|
İstanbul Büyükşehir Belediyesi
1/2 kg lahoz
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 kahve fincanı doğranmış maydanoz
2 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 kahve fincanı krema
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı mısır nişastası
Tuz
Karabiber
Lahoz fileto edilir, fileto hazırlığı sırasında çıkan yüzgeç, baş ve kılçıklar haşlanıp süzülür.
Elde edilen balık suyu fırın kabına konur.
Lahoz, limon suyu, maydanoz, defne yaprakları, sirke, krema, tereyağı, tuz ve biber ilave edilerek 180-200 °C fırında pişirilir.
Pişme tamamlandığında fırın kabı fırından alınır ve içindeki su mısır nişastasının olduğu bir kaba azar azar dökülerek koyulaşana kadar sos pişirilir.
Yemek tabaklara alınır ve hazırlanmış olan sos üzerine dökülerek servis edilir.
|
|
Soslu Lahos Tarifleri Ahtapot Tarifleri
|
|