Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Yayın Tarifleri > Soslu Levrek Filetosu (2 adet - 100,249 defa bakıldı)

Soslu Levrek Filetosu


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Ahtapot Tarifleri
Alabalık Tarifleri
Barbunya Balığı Tarifleri
Çinekop Tarifleri
Çipura Tarifleri
Dil Balığı Tarifleri
Fener Balığı Tarifleri
Gümüş Balığı Tarifleri
Hamsi Tarifleri
İstavrit Tarifleri
İzmarit Tarifleri
Kalamar Tarifleri
Kalkan Tarifleri
Kefal Tarifleri
Kılıç Tarifleri
Kırlangıç Tarifleri
Lahos Tarifleri
Levrek Tarifleri
Lüfer Tarifleri
Mercan Tarifleri
Mersin Balığı Tarifleri
Mezgit Tarifleri
Minekop Tarifleri
Morina Tarifleri
Mürekkep Balığı Tarifleri
Palamut Tarifleri
Pisi Balığı Tarifleri
Sardalya Tarifleri
Sazan Tarifleri
Sinarit Tarifleri
Somon Tarifleri
Tatlısu Levreği Tarifleri
Tekir Tarifleri
Ton Balığı Tarifleri
Torik Tarifleri
Turna Tarifleri
Uskumru Tarifleri
Yayın Tarifleri
Zargana Tarifleri
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Soslu Levrek Filetosu

rıza
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc13467
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2007
3,234 defa indirildi / yazdırıldı




1 kiloluk bir levrek
1+1/2 çorba kaşığı sadeyağ
1 çorba kaşığı un
2 limon
1 baş soğan
1 diş sarımsak
3 baş karanfil
1 dal adaçayı
2 defne yaprağı
1 körpe havuç
1 sap kereviz
1/2 demet maydanoz
2 - 3 dövülmemiş karabiber
Tuz
Karabiber

Levrek balığının içini ve dışını temizledikten, yüzgeçlerini kestikten sonra filetolarını çıkarmalı. Bol akarsuda yıkadıktan sonra fileto parçalarını derince bir kaba koymalı. Tuzlayıp biberlemeli. Dörde bölünmüş sarımsakla karanfilleri kaba atıp limonun suyunu sıkıp gezdirerek balıkların üstüne dökmeli. Adaçayıyla defne yaprağını da koyduktan sonra levrek filetolarını bu salamurada vakit vakit çevirerek en azından iki saat dinlendirmeli.
Beri yanda havucun üstünü kazıdıktan, kerevizin yapraklarını temizleyip yıkadıktan sonra havuçla soğanı rendelemeli. kereviz yaprağını da ince ince kıyıp bunların tümünü bir kuşaneye koymalı. Suyu sıkılmış limonu da üç bardak soğuk suyla birlikte kaba koyduktan sonra iyice yıkanmış maydanozu, dövülmemiş karabiberleri defne yaprağıyle birlikte katmalı ve kabı ateşe oturtmalı.
Ateşin ısısını yavaş yavaş açarak suyu kaynatmalı. Su kaynayınca bunu yirmi dakika ateşte tutup indirmeli ve soğumaya bırakmalı.
Kuşanedeki su iyice ılıyınca levrek filetosu parçalarını da koyduktan sonra tencereyi gene ateşe oturtmalı. Ateşin ısısını yavaş yavaş artırmalı ve kaptaki su kaynamaya başlayınca 12-15 dakika beklemeli sonra kabı ateşten indirmeli. Kevgirle süzerek fileto parçalarını kuşaneden alıp servis tabağına düzenli bir biçimde yerleştirmeli. Tabağın çevresini de istenirse haşlanmış patatesle veya limon dilimleriyle süslemeli. Kuşanede kalan suyu İnce delikli bir süzgeçten geçirdikten sonra bunun yarısını temiz bir tencereye koymalı ve ısıtmalı. Kalan sadeyağla unu iyice karıştırarak bir macun durumuna getirmeli. Sonra bu macunu ısınmış olan balık suyunun içine atmalı.
Karıştırarak unlu yağı balık suyunda eritmeli. Tenceredeki karışım iki - üç dakika kadar kaynadıktan sonra bunu salça kâsesine almalı ve levrek filetolarıyle birlikte servis yapmalı.


Soslu Levrek Fletosu

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc170804
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2023
148 defa indirildi / yazdırıldı




400 gr. levrek fileto
1 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kapari
8-10 adet çeri domates
1/2 limon
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Limon suyunun içinde unu eziyoruz. Zeytinyağının üzerine, unlu limonlu karışımı ve kaparileri ekliyoruz. En son çeri domatesleri ilave ediyoruz. Karabiber ile lezzetlendiriyoruz. Levrekleri tuzlayıp ızgarada pişiriyor, üzerine kaparili sos döküyoruz.






Soslu Levrek Filetosu Tarifleri Yayın Tarifleri



(2 adet Soslu Levrek Filetosu 100,249 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort