Kısa URL: https://ml.md/lc24713
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2008
1,948 defa indirildi / yazdırıldı
1 bardak kırmızı mercimek
Yarım bardak ayçiçek yağı
6 bardak et suyu
2 kaşık un
1 kaşık salça
Az kuru nane
1 adet havuç
1 adet patates
Tuz
Baharat
1 adet soğan
Mercimeği yıkayıp tencereye koyun, 6 bardak su ile et suyunu da ilave edin. Havucu, patatesi ve soğanı rendeleyip mercimekle beraber pişirin. Ayrı bir tencerede yağda unu kavurun, üzerine salçayı koyup bir bardak soğuk su ilave ederek iyice karıştırdıktan sonra bunu da pişen mercimeğe karıştırın. Naneyi de koyduktan sonra çorba hazırdır.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 31.03.2023
Kısa URL: https://ml.md/lc171430
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2023
451 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı mercimek
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Soğan
Havuç
Patates
1 litre su
Yarım çay kaşığı tuz
Karabiber
Sos için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz biber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı fesleğen
Bir tencerenin içine yıkanmış mercimeği su ile beraber ekleyip ocağa koyun.
Ocağın altını gürleştirin. Sırayla içine havuçları soğanı ve patatesleri dilimleyerek atın.
Tereyağını, baharatları ve zeytin yağını koyun.
Kaynayan çorbanın içinden kaşık kaşık köpüğü alın.
Bütün malzemeler yumuşadıktan sonra ocağın altını kısıp bir iki defa blendırdan geçirin.
Ardından bir tavanın içine tereyağını, toz biber, naneyi ve fesleğeni ekleyin.
Kızardıktan sonra ocaktan alın.
Kaseye boşalttığınız çorbanın üzerine bir yemek kaşığı sostan dökün.