Kısa URL: https://ml.md/lc10175
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2006
2,471 defa indirildi / yazdırıldı
Malzeme:
8 tane yumurta
1 tattı kaşığı tuz
2 kahve kaşığı karabiber
4 iri baş soğan
4 adet patates
Yarım bardak zeytinyağı
Yapılışı:
Bir tavadaki kızgın zeytinyağında ince çentilmiş olan soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. Daha evvelce haşlanıp kabuklan soyulmuş olan patatesler küçük küçük doğranıp buna ilâve edilip karıştırılır ve 4 dakika kadar beraberce kavrulur. Yumurtalar madenî olmayan bir kapta tuz ve biber ilâvesi ile ve telle veya çatalla iyice dövülür. 10 dakika kadar devamlı çırpılan yumurtalar tavadaki soğanlı patatesin üzerine dökülür ve orta ateşte biraz pişirip yumurtaların akıcı hali kaybolur kaybolmaz, omlet tavadan sıcak bir tabağa alınıp ters çevrilerek tekrar tavaya aktarılıp diğer tarafı da aynı şekilde pişirilir. Her iki tarafı da pembe renkte kızarınca katlanmadan tabağa aktarılan bu omletin üzerine arzu edilirse domates sosu da konarak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc13608
Gönderme Tarihi: 07.May.2007
2,100 defa indirildi / yazdırıldı
4 tane etli omlet pişirilir ve pyrex bir kayık tabağa yerleştirilir. Omletlerin üzerine birer kaşık hazır sos, yanına da sote edilmiş iç bezelye koyduktan sonra tabak fırına sürülür. 5 dakika gratine edilir. Sonra fırından alıp servis yapılır.