2 adet havuç
2 adet kabak
2 adet patlıcan
6 adet yeşil biber
1 adet küçük karnabahar
2 su bardağı mantar
Kızartmak için:
3 adet yumurta
1 su bardağı un
2 tatlı kaşığı toz biber
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Sos için:
2 su bardağı süzme yoğurt
1/2 demet dereotu
2 diş sarmısak
Sebzeleri yıkayıp süzün. Kabakları, havuçları, patlıcanları julyen doğrayıp sütün içinde bekletin. Karnabaharı 5 dakika haşlayın.
Yumurta, toz biber ve tuzu çırpın. Bir tabağa un koyun. Sebzeleri önce yumurtalı karışıma, sonra una batırarak kızdırılmış yağda kızartın.
Yoğurt, sarımsak ve dereotunu karıştırın. Sebzelerin yanında servis yapın.
|