|
Soslu Tavuk Butları |
|
Ebruli
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.01.2014
Mesajlar: 26 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc95061
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2014
1,561 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı sıvı yağ
8 adet tavuk budu
2 çorba kaşığı domates salçası
3 adet domates
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı biber salçası
4 diş sarımsak
4 çorba kaşığı susam
2 dal biberiye
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Salçaları 1 su bardağı su ile çırpın içine sıvı yağ ekleyip karıştırın. Sarımsakları ezip içine ekleyin. But halindeki tavukların üzerine tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi harmanlayıp yağlı, salçalı, sarımsaklı bu karışımı elinizle her yerine sürün. Susamları da her tarafına serpin. Dilimlenmiş domatesleri de üzerine yerleştirin ve tavuğu fırın tepsisinin içine yerleştirip 190 derecede 1 saat kadar pişirin. Ara ara akan yağını üzerine alıp güzel bir şekilde kızarmasını sağlayın. Daha sonra fırının ısısını 200 dereceye getirip 30 dakika daha pişmeye bırakın. Fırından aldığınız tavuğun üzerine servis yapmadan önce bir miktar daha pişme suyundan ekleyip sıcak olarak servis tabağına alın.
|
Soslu Tavuk Butları |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108005
Gönderme Tarihi: 31.May.2015
1,100 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet tavuk budu
3 adet domates
2 çorba kaşığı tereyağı
5 adet mantar
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Tavaya tereyağını koyup eritin. Tavuk butlarını öncelikle yağda biraz kızartın. Fırın kabına alın. 25 dakika fırında pişmeye bırakın. Sosu için de mantarları, biberleri 10 dakika sote edin. Üzerine rendelenmiş domatesleri ekleyip 5 dakika pişirin. Tuz, karabiber serpin, üzerine zeytinyağı ve ezilmiş sarımsaklar gezdirip sıcak tavuk butlarının üzerine döküp servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 13.10.2023
|
|