Kısa URL: https://ml.md/lc83653
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2012
1,855 defa indirildi / yazdırıldı
Sote etler, tava veya kasrollerde birkaç dakika içinde pişirilen yemeklerdir. Sote etlerin pişirilmesinde şu noktalara dikkat ediniz:
1.Eti tavaya koyduğunuz zaman tava kızgın olmalıdır.
2.Ateş, etin kalınlığına göre ayarlanmalıdır. (Ateş fazla ise, etin kenarları yanar ve etin bıraktığı suya karışır, et hafif acı olur. Ateş az ise et sulanır, renksiz ve sert olur.)
3.Tavadan çok, dibi düz ve kalın olan, kasrol dediğimiz tava biçimi tencereler kullanılmalıdır.
Kısa URL: https://ml.md/lc173297
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2023
165 defa indirildi / yazdırıldı
Tavaya sıvı yağı alınır ve ocakta soğanlar pembe olana kadar sotelenir. Et ilave edilerek kavrulur. Suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Suyunu çeken etin içine önce domatesler ilave edilir ve domatesler suyunu çekene kadar pişirilir. Sonra doğranmış sivri biberler ilave edilir. Biberler sote edildikten sonra tuz ve karabiber eklenir. İki bardak sıcak su eklenerek kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişmeye bırakılır. Pişen et soteye son olarak kekik ilave edilir.