¼ bardak zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber
1 çay kaşığı kekik
8 adet kemikleri ve derisi alınmış tavuk göğsü
Tüm malzemeleri bir buzluk poşetinin içinde karıştırın.
20 dakika boyunca salamurada bekletin.
Her göğüs parçasını ikiye katlayın. Eti ızgara şişine geçirin.
Çatallarla emniyete alın.
Döner ızgara düğmesine basın. Pişirmeyi başlatmak için süreyi 25 dakikaya ayarlayın.
Tavuğun iç sıcaklığı 75°C?ye ulaşana kadar ızgaraya devam edin.
Fotoğraf "abbas" tarafından gönderildi. 05.11.2020
Kısa URL: https://ml.md/lc159960
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2021
413 defa indirildi / yazdırıldı
Dana Eti 1 kg
Kişniş Otu 1 yemek kaşığı
Kekik 2 yemek kaşığı
Zeytinyağı 10 yemek kaşığı
Sirke 4 yemek kaşığı
Rendelenmiş Soğan 1 adet
Defne Yaprağı 2 adet
Tuz Bir tutam
Karabiber Bir tutam
Kimyon Yarım çay kaşığı
Eti 3 santim eninde kuşbaşı şeklinde doğrayın. Malzemeleri karıştırın ve etleri bu karışıma bulayıp en az 2 saat bekletin.
Marine edilmiş etleri şişlere geçirin. Dilerseniz etlerin arasına domates ve yeşilbiberde ilave edebilirsiniz.
Izgara veya mangal ateşinde etlerin her yeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine bol kekik ve kişniş ilave ederek servis edebilirsiniz.