Kısa URL: https://ml.md/lc3153
Gönderme Tarihi: 01.May.2006
2,758 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış pirinç
1 kg pırasa
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 yemek kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı soya yağı
1 su bardağı soya filizi
1 adet limon
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Pırasaları ve soya filizini ayıklayıp 2 cm uzunluğunda kesin, havuçları temizleyip kibrit çöpü biçiminde doğrayın. Soğanı ince ince kıyın. Kızgın soya yağında havuçlarla birlikte soteleyin. Pırasaları ekleyin, pırasalar yumuşadığında şeker ve tuzu ilave edip üzerine pirinç ekleyin. Tencereye 1 su bardağı su döküp 20-25 dakika suyunu çekinceye kadar pişirin. Soğuyunca limon sıkarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc74568
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2012
2,756 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg. pırasa
3 adet orta boy havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1.5 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı balzamik sirke
1 adet limonun suyu
Pırasa ve havuçları verev kesin. Zeytinyağını tencereye alıp havuçları soteledikten sonra pırasaları da ekleyin. Pirinç, tuz ve toz şekeri ilave edin. Pırasaların rengi dönünce suyu ekleyin. Gerektiğinde tencereyi sallayıp yemeğinizi karıştırarak 10-15 dakika pişirin. Ocağı kapatıp yemeği ılınmaya bırakın. Daha sonra soya sosu, balzamik sirke ve limon suyunu ekleyin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.