|
Spaghetti alla Carbonara |
|
Bilgi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.09.2005
Mesajlar: 38 Şehir: Bakırköy/İSTANBUL |
Kısa URL: https://ml.md/lc5395
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2006
5,727 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr Spaghetti
150 gr jambon
200 ml krema
3 yumurta
50 g Parmesan yada istediginiz herhangi bir peynir (lor, kasar yada dil peyniri oneririm)
Spagettiler tuzlu suda al dente denilen, az pismis kivamda haslanir ve suzulur ve tekrar tencereye konur. Jambonlar seritler halinde ince ince kesilir ve orta ateste tavada biraz pisirilir. Yumurta, krema, peynir, karabiber karistirilir ve jambonlar bu karisima eklenir eklenir. Hazirlanan sos makarnalara dokulerek kisik ateste az miktarda karistirilir. Yumurtalar zaten jambonun isisiyla biraz pisecektir.
ML® Pırasalı Mezzanelli için tıklayın
|
Spagetti Carbonara (İtalya) |
|
Aliye
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 24 Şehir: Pakistan |
Kısa URL: https://ml.md/lc8333
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2006
3,172 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket spagetti
200 gr. jambon küp şeklinde kesilmiş
250 gram kaşar yada rendelenmiş parmesan
3 adet yumurta
20 ml. süt
Bir kapta 3 yumurtayı iyice çırpın. 200 ml. süt ve rendelenmiş peyniri ilave edin. Küçük kesilmiş jambonları yağda hafif pembeleştirin. Önceden haşlanmış olan makarnaya ilave ederek, biraz karıştırın. Sıpagettiler sıcakken önceden hazırlanan karışımı dökerek, karıştırın. Kesik kesik olunca ocağı kapatın.
|
Spaghetti Carbonara |
|
nezoş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.04.2015
Mesajlar: 30 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc107298
Gönderme Tarihi: 03.May.2015
2,136 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket spaghetti makarna
100 gram margarin
100 gram salam ya da pastırma
1 adet soğan
30 gram parmesan peyniri
4 yemek kaşıgı krema
Tuz
Karabiber
1 demet maydonoz
Büyük bir tencereye su doldurup, içine bir çorba kaşığı tuz atarak kaynatıyoruz. Sonra kaynamış suya makarnaları ekleyip, tahta bir kaşıkla karıştırarak tümünün suyun altında kalmasını sağlayın. Yağın yarısını ekleyip, 7-10 dakika kadar makarnaları pişirin. Ayrı bir kapta, kalan yağ ile soğanı iyice öldürdükten sonra salam veya pastırmaları ekleyiniz. Başka bir karıştırma kabında ise, yumurta sarıları, krema ve rendelenmiş parmesan peynirini karıştırın. pişen makarnaları, suyunu iyice süzdükten sonra pastırmaların olduğu kaba alalım. pastırmalarla iyice karıştırdıktan sonra yumurta sosunu makarnaya ekleyip, makarnanın sıcaklığıyla yumurtaların pişmesini sağlamak için iyice karıştırıyoruz. Hazır olan makarnamızın üzerine maydanozlarımızı da ekleyip servis edebiliriz.
|
Spaghetti Carbonara |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc113877
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2016
2,180 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://aytac.com.tr
Yarım paket spagetti makarna
2 yemek kaşığı zeytinyağı
100 g AYTAÇ ETLİ DANA SALAM
1 adet küçük boy soğan (çok küçük doğranmış)
2 adet yumurta sarısı
35 g parmesan peyniri
4 yemek kaşığı krema
1 küçük demet doğranmış maydanoz
Tuz ve çekilmiş tane karabiber
1 Paketin üzerindeki tarife göre makarnayı hazırlayın.
2 AYTAÇ ETLİ DANA SALAM ı dilimleyin.
3 Ayrı bir kapta, bir kaşık zeytinyağı ile soğanı iyice kavurun ve AYTAÇ ETLİ DANA SALAMı ekleyin.
4 Ayrı bir karıştırma kabında yumurta sarıları, krema ve rendelenmiş parmesan peynirini karıştırın.
5 Pişen makarnaları, suyunu iyice süzdükten sonra AYTAÇ ETLİ DANA SALAMların olduğu kaba alın.
6 AYTAÇ ETLİ DANA SALAM la iyice karıştırdıktan sonra yumurta sosunu makarnaya ekleyin ve makarnanın sıcaklığıyla yumurtaların pişmesini sağlamak için iyice karıştırın.
7 Hazır olan makarnanın üzerine maydanozları da ekleyin ve servis yapın.
|
Spagetti Carbonara |
|
ayçiçeğim
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.05.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc142567
Gönderme Tarihi: 08.May.2019
794 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket spagetti
200 gram parmesan veya kaşar
150 gram salam
150 gram soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
50 gram tereyağı
2 adet yumurta
4 adet yumurtanın sarısı
Tuz
Karabiber
Büyük bir kasede 2 yumurta, peynir, tuz ve karabiberi çırpın. Küçük parçalar halinde tereyağı ilave edin. Tavla zarı büyüklüğünde doğranmış salamı çok az zeytinyağında kavurup rengi dönünce tavadan çıkarın. Aynı tavada, yarım halka soğanları kalan zeytinyağında kavurun. Salamları tekrar tavaya ekleyin. Biraz soğuduktan sonra soğanı ve çırpılmış 4 yumurta sarısını peynirli karışıma katın.
Spagettiyi 13 dakika bol suda haşlayıp tuz ve zeytinyağı koyun. Pişirme suyundan sosa bir kaç kaşık ilave edin ve hazırlanan carbonara sosunu suyu süzülmüş makarnaya koyup, kuvvetlice karıştırın ki yumurtalar pişmesin. Buharı çıktıktan sonra servis yapın.
|
Carbonara Makarna |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161719
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2021
327 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı veya tuzsuz tereyağı
İstediğiniz miktarda pastırma
1-2 diş sarımsak , kıyılmış, yaklaşık 1 çay kaşığı (isteğe bağlı)
3-4 bütün yumurta
1 su bardağı rendelenmiş Parmesan
1 paket spagetti (veya bucatini veya fettuccine)
Tuz
Karabiber
Kaynaması için büyük bir tencereye tuzlu su koyun (Her 2 litre suya 1 yemek kaşığı tuz.)
Su kaynamaya başlayınca zeytinyağını veya tereyağını büyük bir sote tavasında orta ateşte kızdırın. Pastırmayı ekleyin ve çıtır çıtır olana kadar yavaşça pişirin.
Sarımsağı ekleyin ve bir dakika daha pişirin, ardından ocağı kapatın, pastırma ve sarımsağı büyük bir kaseye koyun.
Küçük bir kapta yumurtaları çırpın ve peynirin yaklaşık yarısını karıştırın.
Su kaynama noktasına gelince kuru makarnayı ilave edin ve kapağı açmadan kaynama noktasında pişirin.
Makarna al dente olduğunda (hala biraz sert), maşa kullanarak pastırma ve sarımsakla birlikte kaseye hareket ettirin. Islak damlamasına izin verin. Makarna suyundan biraz ayırın.
Makarnanın sıcak olmasını istediğiniz için makarnayı tencereden kaseye hızlıca taşıyın. Yumurtaları kremalı bir sos oluşturmak için yeterince ısıtacak olan makarnanın ısısıdır.
Her şeyi karıştırın, makarnanın yeterince soğumasını sağlayın, böylece karıştırdığınızda yumurtalar kıvrılmaz.
Çırpılmış yumurtaları peynirle ekleyin ve bir kez daha birleştirmek için hızlıca atın. Tat vermek için tuz ekleyin.
Kurumasını önlemek için makarnaya biraz makarna suyu ekleyin.
Kalan parmesan ve taze çekilmiş karabiberle birlikte servis yapın. Dilerseniz üzerine biraz taze kıyılmış maydanoz serpin.
|
|