|
Pay Üstüne Yığılan Kırıntı ve Strosel |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc96613
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2014
1,908 defa indirildi / yazdırıldı
|
½ kap doğal beyaz buğday unu veya ekmek unu
½ kap beyaz toz şeker (100 g )
115 gram katı çok soğuk tuzsuz yağ (küp küp kesilmiş)
Robotta un ve şekeri karıştırınız.
Katı, soğuk yağı ilave ediniz. Kesik kesik karıştırınız.
Bulgur gibi hatta daha iri taneli, top top olana kadar robotta karıştırınız.
Fırına girecek tartların hatta payların üzerine yığarak pişiriniz. Hazırlanan meyveli dolgu malzemesinin üzerine de yığılarak pişirilebilir.
|
Strosel |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc96608
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2014
3,644 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yağ, un ve şekerle hamur olarak hazırlanan strosele tarçın, vanilya, kıyılmış ceviz, fındıkvb. ilave edilerek çeşitli şekillerde hazırlanır. Hazırlanan strosel pay üzerine tek başına veya meyvelerin üzerine yığılarak kullanılabilir.
40 g ıslakça kahverengi şeker veya beyaz toz şeker
30 g toz şeker
75 g kıyılmış ceviz veya fındık
½ tatlı kaşığı tarçın
100 g elenmiş un
90 g eritilmiş katı yağ (soğutulmuş)
1 paket vanilya
Bir fiske tuz
Bütün malzemeleri parmak uçları veya pastry el aleti ile 1-1,5 cmlik irilikte olacak şekilde karıştırınız. Kirazlı, erikli, elmalı vb. paylar üzerine yığınız.
Not: Oda ısısında 1 gün, buzdolabında 7 gün, derin dondurucuda 2-3 ay bekletilebilir. Ortalama 200oC deki fırın ısısında pişirilir.
|
|