|
|
STRUDEL |
|
Kabul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 116 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc3159
Gönderme Tarihi: 01.May.2006
2,398 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
3 çorbakasigi portakal marmeladi
5.5 çorbakasigi toz seker
2.5 su bardagi un
1 çaykasigi süt
1/2 paket maya
3 elma
1 armut
1 yumurta
tuz
6 Kisilik
HAZIRLANIŞI
Armudu, elmalari soyup çekirdeklerini çikartin, küçük parçlar halinde dograyin. Bir kapta 4 çorbakasigi tozseker, tuz, maya, yumurta, un, ve yumusatilmis margarini karistirin. Eger hamuru gerektigi kadar yumusamazsa bir parça su ilave edebilirsiniz.
Elde ettiginiz hamuru, bir kaç milimetre kalinliginda açin. Üzerine portakal marmeladi sürün.
Daha önce dogradiginiz meyveleri marmeladin üzerine yerlestirdikten sonra rulo haline getirin. Firin kabini yaglayin. Elde ettiginiz dürüm biçimindeki hamuru kaliba yerlestirin ve üzerine bir parça süt dökün. Artan tozsekeri de kattiktan sonra 170 derecede 45-50 dakika kadar pisirin. Soguduktan sonra dilimleyerek servis yapin.
|
STRUDEL |
|
eksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2011
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc74154
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2012
1,855 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. un
1 yumurta akı
1 tutam tuz
5 çorba kaşığı zeytinyağı
İçi için:
4 yumurta
30 gr. margarin
Bir tutam tuz
3 çorba kaşığı şeker
500 gr. krem şanti
100 gram kuru üzüm
Yağlamak için margarin
Unu bir kaba koyun. Ortasını açın. Yumurta akını 1/8 litre su ile birlikte unun ortasına dökün. Tuz ve zeytinyağını da ilave ettikten sonra hepsini birlikte iyice yoğurun. Sonra top haline getirip üzerine nemli bez örtün. Sıcak bir yerde yarım saat dinlendirin. Yumurta sarılarını, margarin, tuz ve şeker ile köpük haline gelinceye kadar çırpın. Kremayı yıkanmış kuru üzümü ilave edin. Yumurta aklarını ayrı olarak çırpıp köpük haline getirin. Sonra dikkatlice diğer karışıma ilave edin. Hamuru unlanmış olan bez üzerinde kare şeklinde açın. Hamurun ortasına 5 cm. kalınlığında hazırladığınız malzemenin 2/3'ini koyun. Hamurun kenarlarını içine kıvırın ve sonra bezin yardımıyla hamuru rulo haline getirin. Ateşe dayanıklı bir kabı iyice yağlayın. Hamuru içine koyun. Kalan malzemeyi üzerine dökün. Kızdırılmış olan fırında 50-60 dakika pişirin.
|
|
STRUDEL Tarifleri Kruvasan Tarifleri
|
|