Kısa URL: https://ml.md/lc38640
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2009
2,935 defa indirildi / yazdırıldı
Konya Emniyet Müdürlüğü
5 Adet yumurta
2 kaşık tereyağı
Yarım su bardağı su
1 kg un
Biraz tuz
3 baş soğan
1 kg koyun kıyması
Karabiber
Maydanoz
Yumurta su ve tuz elle çırpılır. Güzelce yoğrulur. Sonra bezelere ayrılır. Onbeş, yirmi dakika dinlendirilir. Soğanlar bir kaşık veya iki kaşık zeytinyağında kavrulur. Sonra kıyma ilave edilir. Hepsi beraber kavrulur. Maydanoz incecik kıyılır içine ilave edilir. Soğumaya bırakılır. Sonra bezeler tek tek açılır biraz kurutulur bu arada ocakta kaynar su hazır bulunur. Açtığımız yufkalar tek tek içine atılır ve pişirilir. Ayrıca önceden hazırlanmış yağlanmış tepsiye döşenir. Arasına hazırladığımız kıymalı iç yayılır. Tekrar üstüne yufkalar döşenir. En üste kuru yufka konur artik böreğimiz pişmeye hazırdır. Ocakta yavaş yavaş az ateşte pişirilir.
Fotoğraf "kalbur" tarafından gönderildi. 22.07.2018
Kısa URL: https://ml.md/lc131982
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2018
1,019 defa indirildi / yazdırıldı
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Tepsiyi yağlamak için
2 yemek kaşığı sadeyağ
1 ölçü kıymalı börek içi
4 yumurta
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
5 su bardağı un
1 su bardağı eritilmiş sadeyağ (hamurları yağlamak için)
Haşlama Suyu:
3 litre su
2 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Un hamur tahtasına elenir ve ortası açılır. Ortasına yumurtalar kırılır, suyu ve tuzu ilave edilir. Kenarlarından un alarak sert bir hamur yapılır. 15 dakika yoğurulduktan sonr 12 beze yapılır. Un serpilmiş bir tepsiye alınıp, yaş bez altında 30 dakika dinlendirilir. Dinlenen bezeleri oklava ile olabildiğince ince açarak, çok az un serperek üst üste koyulur. Muntazam olanlarından ikisi alta ve üste sermek için ayırılır. Birisi tepsiye serilir. Diğerleri dörde bölünür. Büyük bir tencerede haşlama suyu tuz ve zeytinyağı katıldıktan sonra kaynatılır. Dörde bölünen bezeler suya ikişer üçer atılıp en az 2 dakika haşlanır. Hamurlar su yüzüne çıkınca kevgirle alınıp başka tencerede hazırlanmış soğuk suya atılır, ters çevrilmiş süzgeç üzerine alarak sularını süzdürülürek tepsiye döşenir. Tepsiye iki üç yufka döşeyince erimiş yağdan bir yemek kaşığı gezdirilir. Yufkalar yarıya gelince içi yayılır, diğer yufkalar da aynı şekilde haşlanarak döşenilir. Üstüne ayrılan kuru yufkayı muntazam kapatıp, fırça ile üzeri yağlanır. Ateş üzerinde çevirilerek veya fırında pişirilir.