|
Su Böreği (Tunceli) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc39624
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2009
2,360 defa indirildi / yazdırıldı
|
Çemişgezek Belediyesi
İnce una iyi açılması için bir miktar zeytinyağı karıştırılır, honça üzerinde oklava ile açılır.Açılan yufkalar kaynar suya batırılıp süzüldükten sonra tepsiye düzgün olarak kat kat yerleştirilir. Yufka katları arasına erimiş yağ, peynir, maydanoz, nane konur, az biber ekilir. Tepsi üzerine ikinci bir tepsi kapatılarak köz üzerinde pişirilir.
|
Su Böreği (Tunceli) |
|
yorgun seyyah
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.01.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc131052
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2018
1,081 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tunceli Valiliği
1 kg. un
300 gr. tereyağı
250 gr. peynir
2 adet yumurta
Maydanoz
Nane
Biber
İnce una iyi açılması için bir miktar zeytinyağı karıştırılır. Malzemeler konarak hamur yapılır. Hamur honça üzerinde oklava ile açılır. Açılan yufkalar kaynar suya batırılıp süzüldükten sonra tepsiye düzgün olarak kat kat yerleştirilir. Yufka katları arasına erimiş yağ, peynir, maydanoz, nane konur, az biber ekilir. Tepsi üzerine ikinci bir tepsi kapatılarak köz üzerinde pişirilir.
|
|