2 paket yulaflı bisküvi (ya da zencefilli kurabiye)
150 gram margarin
1/2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
Sukabaklı kreması için;
500 gram su kabağı
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
4/3 bardak vanilyalı şeker
1 tatlı kaşığı buğday nişaştası
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı öğütülmüş karanfil
1/2 çay kaşığı tuz
5 yemek kaşığı damla çikolata
Kabağın kabuklarını soyun ve küçük parçalar halinde doğrayın. Üzerine 1 su bardağı şeker ve çeyrek çay bardağı su ekleyin ve iyice yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Mikser yardımıyla ezerek püre haline getirin ve soğutun. Bu işlemi bir ya da birkaç gün öncesinden yapabilirsiniz.
Bisküvileri robotta un haline getirin. İçine eritilip soğutulmuş margarin, tuz ve baharatları ekleyin karıştırarak hamur haline getirin. Turta kalıbının tabanına ve yanlarına, bir bardağın altı ile bastırarak yerleştirin.
Fırında 175 derecede 10-15 dakika (sertleşene kadar) pişirin ve soğutun
Mikserde, su kabağı püresini ve bütün krema malzemelerini iyice karıştırın.
Bir sos kasesinde, damla çikolataları benmari usulü eritin. Daha önce hazırladığınız turta hamurunun tabanını eritilmiş çikolata ile kaplayın. Kalan çikolatayı kabak püresi ile hazırladığınız kremanın içine ekleyin.
Hazırladığınız çikolatalı ve su kabaklı kremayı turta kalıbının tamamını dolduracak şekilde üzerine ekleyin.
175 derecede 50 dakika pişirin. Çökmemesi için fırını kapattıktan sonra 10 dakika kadar fırında bekletin.
Soğuduktan sonra servis tabağına alın.
|