Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Paluze Tarifleri > Su Muhallebisi (30 adet - 2,807,070 defa bakıldı)

Su Muhallebisi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Su Muhallebisi

Tansel
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.05.2009
Mesajlar: 21
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc36984
Gönderme Tarihi: 29.May.2009
2,808 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
1 litre su
2 çorba kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı nişasta
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı gül suyu
2 su bardağı pudra şekeri

Bir tencerenin içine unu, şekeri ve nişastayı koyup biraz suyla eriterek pürüzsüz hale getirin.
Daha sonra tencereye sütün tamamını ilave edip karıştırın. Orta hararetli ateşte karıştırarak pişirin.
Piştikten sonra bir tepsiye döktüğümüz muhallebiyi bir gece dolapta bekletin.
Dilim dilim kestikten sonra üzerine gül suyu dökün. Son olarak pudra şekeri serpip ikram edin.


Su Muhallebisi

lavanta
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 28.07.2008
Mesajlar: 19
Şehir: Alaçatı-İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc25708
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2008
2,672 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
3 su bardağı su
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı şeker
Üzeri için:
1 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı gül suyu

Soğuk süt, soğuk su bir tencereye aktarılır. Üzerine şeker ve nişasta konur ve iyice karıştırılır. Daha sonra orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Uygun büyüklükte bir fırın kabı ıslatılır. Muhallebi bu kaba dökülür. Buzdolabında soğutulur. Servis yapılacağı zaman üzerine gül suyu ve pudra şekeri serpilir. Kare kare kesilir.


Su Muhallebisi

sevim
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.12.2007
Mesajlar: 52
Şehir: Nallıhan/Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc21319
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2008
2,961 defa indirildi / yazdırıldı




1 lt. süt
3 çorba kaşığı şeker
1/2 su bardağı buğday nişastası
1 kahve fincanı gül suyu
1 su bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı un

Nişasta ve unu bakır bir tencereye koyup karıştırarak yavaş yavaş süt ve 3 su bardağı su ilâve ediniz. Orta hararetli ısıda karıştırarak 10 dakika pişiriniz. Şeker ilave edip bir kaç taşım daha kaynatınız.
Islatılmış kâselere boşaltıp soğutunuz. Servis anında kâseleri ters çevirip üzerlerine biraz gül suyu gezdirip pudra şekeri serpiniz.


ML® Fındıklı Muhallebi için tıklayın


Su Muhallebisi

tamur
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.12.2007
Mesajlar: 21
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc19756
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2007
2,836 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı süt
4 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
1 paket vanilya

Soğuk süt ve soğuk su tencereye aktarılır. Üzerine nişasta eklenir iyice karıştırılır. Daha sonra ateşe yerleştirilir. Kıvam alınca şeker ve vanilya katılır. Karışım hafif ıslatılmış borcama dökülür. Buzdolabında 1 gece dinlendirilir. Ertesi günü kare kare kesilerek servis tabağına konur.


ML® Karamelli Kayısılı Muhallebi için tıklayın


Su muhallebisi

pelikan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.10.2007
Mesajlar: 26
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc18266
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2007
2,616 defa indirildi / yazdırıldı




4 kişilik Gerekli malzeme:
3 su bardağı süt
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı buğday nişastası
3 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çay bardağı gülsuyu
3 çay bardağı pudraşeker

Süt, su, mısır nişastası ve buğday nişastasını bir tencereye alın. Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
Muhallebiyi ocaktan alıp hafif ıslatılmış dikdörtgen cam kalıba dökün. Buzdolabında birkaç saat bekletin. Kare şeklinde kesip üzerine gülsuyu gezdirin. Pudraşeker serpip servis yapın.


ML® Üzümlü Muhallebi için tıklayın


Su Muhallebisi

AdıgüzelUğurla
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.08.2007
Mesajlar: 24
Kısa URL: https://ml.md/lc17173
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2007
2,882 defa indirildi / yazdırıldı




2 litre süt
100 gr. toz şeker
2 çay kaşığı tuz
185 gr. buğday nişastası
100 ml gül suyu
Pudraşekeri yada pekmez

Yapılışı
Tencereye sütü, şekeri ve tuzu koyup, karıştırarak bir taşım kaynatın. Nişastayı biraz su ile sulandırın. Süt kaynamaya başlayınca bir çırpma teli ile azar azar nişastayı yedirin.
Dibini tutmaması için bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak, koyulaşıncaya kadar orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin. Muhallebi koyulaşınca ateşten alın.
5 cm. derinliğinde bir kap seçip içini ıslatın ve fazla suyunu dökün. Kabın içine muhallebiyi en az 4 cm yüksekliğinde boşaltın. Soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kare biçiminde dilimleyip üzerine gülsuyu dökerek pekmez veya pudraşekeri ile servis yapın.


ML® Kekli Muhallebi için tıklayın


Su Muhallebisi

bahar07
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.04.2007
Mesajlar: 47
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc15984
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2007
3,092 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı şeker
2 çay bardağı nişasta
Süslemek için:
Pudra şekeri
Nişasta

Sütü tencereye koyarak ağır ateşte kaynatın. Ayrı bir kap içinde nişastayı, yarım çay bardağı sütle ezin. Süt kaynamaya başladıktan sonra nişastayı sütün içine azar azar ilave edin. Ağır ateşte pişen muhallebiyi tahta bir kaşık yardımıyla devamlı karıştırarak karıştırın. 5 dakika sonra şeker ve tuzu da ilave edin. Koyulaştıktan sonra muhallebiyi tepsiye 1 cm. kalınlığında dökün. Soğuduktan sonra bıçakla kesin. Servis tabağına aldığınız muhallebinin üzerine bir çay süzgeci yardımıyla pudra şekeri serpin. Son olarak da vişne ile süsleyerek servis yapın.


ML® Katı Muhallebi için tıklayın


Su Muhallebisi

Zerdali
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.06.2007
Mesajlar: 28
Şehir: Nallıhan
Kısa URL: https://ml.md/lc15710
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2007
2,797 defa indirildi / yazdırıldı




4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı buğday nişastası
2 su bardağı su
1 tutam tuz
Üzeri İçi;
Pudra şekeri
Gül suyu

Tencereye soğuk süt, toz şeker, tuz, 2 bardak suda eritilmiş nişasta konur. Önce soğuk olarak karıştırılır, sonra ateşe yerleştirilir. Sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Islatılmış kenarlı fırın kabına dökülür. Buzdolabında bir gece bekletildikten sonra, bıçakla kare kare kesilir, servis tabağına konur, üzerine gülsuyu dökülür, pudra şekeri serpilir.


Su Muhallebisi

Canan
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 25.09.2006
Mesajlar: 121
Şehir: Besevler-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc10023
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006
2,967 defa indirildi / yazdırıldı




5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı mısır nişastası
4 çorba kaşığı pirinç unu
1 çay bardağı gülsuyu
1,5 su bardağı pudra şekeri

Mısır nişastası ve pirinç ununu bir kaba koyun. Sütü bir su bardağına ilave edip iyice ezin. Pütür kalmayınca kalan sütü üzerine ekleyin. Tencereyi ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Su muhallebisine hafif ısıtılmış kaselere boşaltıp soğutun. Tatlı tabaklarına ters çevirerek çıkarın. Üzerine gülsuyu ve pudra şekerini serperek servis yapın.


ML® Sultan Muhallebisi için tıklayın


Su Muhallebisi

SonaY
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262
Şehir: Diyarbakır
Kısa URL: https://ml.md/lc517
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2005
4,289 defa indirildi / yazdırıldı




4 su bardağı süt
3 su bardağı su
Yarım su bardağı buğday nişastası
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı şeker
Gül suyu
Pudra şekeri

Öncelikle 4 su bardağı sütü 3 su bardağı su, yarım su bardağı buğday nişastası, yarım su bardağı un ve yarım su bardağı toz şekerle muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebiye suyla hafifçe ıslattığınız bir tepsiye dökün. Buzdolabında soğuttuktan sonra dilediğiniz biçimde dilimleyin. Üzerine gül suyu gezdirin, pudra şekeri serpip servise sunun.


ML® Su Muhallebisi için tıklayın








Su Muhallebisi Tarifleri Paluze Tarifleri



(30 adet Su Muhallebisi 2,807,070 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort