Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Peynir Tatlısı Tarifleri > Su Muhallebisi (29 adet - 2,800,847 defa bakıldı)

Su Muhallebisi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Su Muhallebisi

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178865
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2024
53 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı su
Gül suyu (isteğe bağlı)
Pudra şekeri (üzeri için)

Bir kasede nişastayı 1 su bardağı su ile karıştırarak eritin. Nişastanın tamamen eridiğinden emin olun.
Orta boy bir tencereye sütü koyun ve üzerine şekeri ekleyin. Orta ateşte karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayın.
Şeker tamamen eridikten sonra nişasta karışımını tencereye yavaş yavaş ekleyin. Bu aşamada sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin.
Karışımı sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın.
Eğer gül suyu kullanmak isterseniz, muhallebi ocaktan aldıktan sonra isteğe bağlı olarak birkaç damla gül suyu ekleyin ve karıştırın.
Muhallebiyi servis yapacağınız kaselere veya bir borcama dökün ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Daha sonra buzdolabına koyarak en az 2-3 saat soğumasını sağlayın.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.



Su Muhallebisi

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172669
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2023
279 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

150 g pirinç, sübye yapımı için
500 ml süt
500 ml su
2 çorba kaşığı gül suyu veya gül şurubu
100 g pudra şekeri

Sübye için pirinci tencereye alın. Üzerini 5 santim aşacak kadar suyla doldurup bir gece bekletin.
Sabah hiç karıştırmadan tencereyi eğip pirinç seviyesine kadar suyunu süzdürüp dökün.
Pirinci mutfak robotunda çekerek koyu bir süt haline getirin. Kullanmadan önce süzgeçten geçirin.
Muhallebi için süt ve suyu bir tencerede kaynatın. Hızlıca karıştırarak sübyeyi içine yedirin. Bir ileri bir geri karıştırıp kaynatarak 20 dakika pişirin.
30 santim çapında yuvarlak bir tepsiyi kaynar suya batırıp kuruladıktan sonra muhallebiyi sıyırarak tepsiye boşaltın. Soğuduktan sonra buzdolabına koyun.
Servis için kare şeklinde porsiyonlara ayırın.
Üzerine gül şurubu ve pudra şekeri koyarak servis edin.

Not: Pudra şekeri yerine pekmez veya balla da servis edebilirsiniz. Su muhallebisi aslında bir nevi şekersiz sade peltedir, ama sadece su ile değil yarı yarıya sütle yapılmışı yaygınlık kazanmıştır. İçine şeker konmaz, üstüne pudra şekeri ekilir ve gül suyu serpilir. Klasik muhallebicilerin en klasik muhallebi türüdür. Bazı yerlerde pembe renkli gül şurubu dökülerek sunulduğu da olur. Günümüzde çeşitli meyveli şuruplar ile servis yapılması da giderek yaygınlaşmıştır.



Su Muhallebisi

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc170142
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2023
178 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

1 çay bardağı Dr. Oetker Buğday Nişastası
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
Üzeri için:
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
0,5 çay bardağı su
Kalıp:
Dikdörtgen kalıp (16x26 cm)

Kalıbı su ile çalkalayın. Nişasta ve toz şekeri bir kaseye alıp kaşık ile karıştırın. Süt ve suyu bir tencereye alın. Üzerine nişastalı karışımı ilave edin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve kalıba dökün. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.
Pudra şekerini bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı suyu ilave edin. Eriyinceye kadar karıştırın ve buzdolabına alın.
Su muhallebisini kareler şeklinde dilimleyin. Üzerine hazırladığınız şurubu dökün ve bekletmeden servis yapın.



Su Muhallebisi

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167684
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2022
108 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı su
2 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
Yarım su bardağı mısır nişastası

Tüm malzemeleri tencereye koyup iyice karıştırın. Ocağın üzerine alıp, kaynama noktasına gelene kadar, sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Su ile ıslatıp iyice süzdürdüğünüz borcama dökün. Oda ısısına geldikten sonra buzdolabına kaldırıp iyice soğuyana kadar yaklaşık 2 saat dinlendirin.


Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 21.10.2024


Su Muhallebisi

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164374
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2022
213 defa indirildi / yazdırıldı




1 lt süt
½ su bardağı toz şeker
¾ su bardağı buğday nişastası
½ su bardağı su
Gül suyu
Reçel

40*27 cm bir tepsiyi su ile ıslatın.
Derin bir tencerenin içerisine sütü ve şekeri koyup, kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.
Nişastayı su ile karıştırarak açın. Kaynamaya başlayan süte sürekli karıştırarak yavaş yavaş ekleyin.
Orta ateşte 10 dakika boyunca sürekli karıştırarak pişirin.
Koyulaşan muhallebiye ıslatıp hazırladığınız tepsiye döküp, soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra muhallebiyi kare ya da dikdörtgen olarak dilimleyip, damak tadınıza göre isterseniz üzerine pudra şekeri serpip gül suyu ve reçel ekleyerek servis edin.



Su Muhallebisi

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc157762
Gönderme Tarihi: 18.May.2021
324 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı süt
4 su bardağı su
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Üzerini süslemek için:
Tarçın ya da istediğiniz bir meyve

Vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp iyice karıştırın.
Ocağın üzerine alıp, kaynama noktasına gelene kadar, sürekli karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başladıktan sonra bir kaç dakika daha pişirip ocaktan alın.
Vanilya ekleyip tekrar karıştırın ve su ile ıslatıp iyice süzdürdüğünüz kaselere paylaştırın.
Oda ısısına geldikten sonra buzdolabına kaldırıp, iyice soğuyana kadar ama en güzeli bir gece dinlendirin.
Kaseleri servis tabaklarına ters çevirerek çıkartıp süsleyerek servis edebilirsiniz.



Su Muhallebisi

fahri amca
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.08.2020
Mesajlar: 42
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc152744
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2020
482 defa indirildi / yazdırıldı




https://acunn.com

2 su bardağı su
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
Yarım su bardağı buğday nişastası
2 su bardağı süt
Üzeri için:
Pudra şekeri
Nar
Gül suyu

Muhallebinin tüm ana malzemeleri bir tencereye alınır ve sürekli karıştırarak ocakta pişirilir. Karışım kaynamaya başlayınca ocağın altı biraz kısılır ve 1-2 daha dakika pişirilir. Muhallebilerin servis edileceği kaseler su ile ıslatılır ve pişen muhallebi kaselere pay edilir. Ardından kaseler ılıyıncaya dek buzdolabında bekletilir.



Su Muhallebisi

insancıl
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.07.2019
Mesajlar: 62
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc144242
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2019
493 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

7 bardak süt
1 çorba kaşığı dolusu nişasta
1 çorba kaşığı dolusu un
Üzeri için:
Gül suyu veya pudra şekeri (isteğe göre)

Unu eleyin, nişastayı da ilave edip karıştırın. 1 bardak soğuk süt içinde ezin. Top top olmaması için iyice ezin.
Diğer 6 bardak sütü kaynatın. Kaynayan süte ezilen unlu karışımı yüksekten sicim gibi akıtarak ilave edin. Kesintisiz bir hızla sürekli karıştırın.
Servis kabının dibine çok az su dökün. Pişen muhallebiyi üstüne boşaltın, kendi yayılacaktır. Soğuyunca elinizle çok soğuk su serpin ve kabı sağdan sola sallayın. Buzdolabında en az 3-4 saat bekletin.
Servis edileceği zaman isteğe göre gül suyu ve pudra şekeri ilave edin.



Su Muhallebisi

Barış Çığlık
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.03.2014
Mesajlar: 32
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc130227
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2017
739 defa indirildi / yazdırıldı




https://yemek.name

5 su bardağı süt
1/4 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
3/4 su bardağı buğday nişastası
1/4 su bardağı su
Servis için:
Gül suyu
Pudra şekeri

Tencereye süt, toz şeker ve tuzu koyup kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayınca nişastayı ekleyin.
En fazla 20 dakika karıştırarak orta ateşte pişirin.
Karışımı dökeceğiniz tepsiye suyu koyun.
Muhallebiyi dökün. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın.
Servis yaparken üzerine gülsuyu döküp pudra şekeri serpin.



Su Muhallebisi

nurettin yılmaz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.09.2017
Mesajlar: 22
Şehir: Rize
Kısa URL: https://ml.md/lc128609
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2017
1,490 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

2 su bardağı süt
1.5 su bardağı su
Yarım çay bardağı un
Yarım çay bardağı buğday nişastası
1 çay bardağı pudra şeker
1 tatlı kaşığı gülsuyu
Üzeri için:
Çilek sosu

Muhallebi için erekli tüm malzemeyi bir tencereye alıp karıştırın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte pişirin. Muhallebiyi su ile ıslatılmısş bir tepsiye aktarın. Ilınınca buzdolabına alın. Kare şekilde kesip servis tabağına alın. Üzerini çilek sosu ile süsleyip servis yapın.



Su Muhallebisi

EDİZ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.03.2015
Mesajlar: 30
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc106260
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2015
1,667 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. süt
2.5 bardağı su
10 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı fındık

Süt, su, toz şeker, nişasta ve unu çırpıp ağır ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Daha sonra orta büyüklükte bir cam kabın içine boşaltın. Soğuması için buzdolabında bir-iki saat bekletin. Daha sonra kare şeklinde kesip üzerini dövülmüş fındıkla süsleyerek servis yapın.


Su Muhallebisi

yenidoğan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.01.2014
Mesajlar: 47
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc95101
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2014
1,802 defa indirildi / yazdırıldı




1 lt. süt
1.5 su bardağı toz şeker
4 yemek pirinç unu
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı margarin

Süt, şeker, pirinç unu, nişasta ve margarin dövülerek toz haline getirilir ve mikserle 2-3 dakika çırpılır karışım bir tencereye aktarılarak orta ateşte ve sürekli karıştırılarak pişirilir muhallebi göz göz olunca ateşten alınıp kaselere boşaltılır soğutup üzerine tarçın veya pudra şekeri serpilerek servis yapılır.


Su Muhallebisi

Mehmet
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.07.2007
Mesajlar: 58
Şehir: Karadeniz
Kısa URL: https://ml.md/lc73895
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2012
2,182 defa indirildi / yazdırıldı




4 çay bardağı süt
8 çay bardağı ılık su
1.5 su bardağı şeker
2 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya

Soğuk süt ile su orta boy bir tencereye koyun. Üstüne nişasta koyun ve iyice karıştırın. Daha sonra ocağa koyun. Kıvama gelince şeker ve vanilya koyun. Elde edilen karışımı hafifçe ıslattığınız bir borcama koyun. Dolapta bir gece boyunca dinlendirin. Sonraki gün muhallebiyi kare kare keserek dilerseniz üstüne pudra şekeri de dökerek servis yapınız.



Su Muhallebisi

porsiyon
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.01.2012
Mesajlar: 28
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc71943
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2012
2,415 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg süt
2,5 bardağı su
10 çorba kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
Üzerine:
Çilek reçeli ya da vişne reçeli

Süt, su, tozşeker, nişasta ve unu bir tencereye alın. Bir çırpıcı ile iyice çırpın. Daha sonra tencereyi ocağa oturtun ve ağır ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Daha sonra orta büyüklükte bir cam kabın içine boşaltın. Soğuması için buzdolabında 1-2 saat bekletin. Kare şeklinde kesip, üzerini çilek reçeli i ya da arzu ettiğiniz başka bir reçele süsleyerek servis yapın son olarak kıyılmış fıstıklar serpebilirsiniz.


Su Muhallebisi

akbabuş
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.07.2011
Mesajlar: 29
Kısa URL: https://ml.md/lc65328
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2011
2,257 defa indirildi / yazdırıldı




1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
1.5 kg. süt
Gül suyu
Pudra şekeri

Nişasta ve unu iyice karıştırın. Sürekli karıştırarak sütü yavaş yavaş dökün. Tencereyi ocağa oturtup muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. İstenilen kalıplara dökerek soğutun. Servis yapacağınız zaman ters çevirerek kalıplardan çıkarın, üzerine gül suyu döküp bolca pudra şekeri serpin.


Su Mahallebisi

nasrettin
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.11.2010
Mesajlar: 25
Şehir: Aksaray
Kısa URL: https://ml.md/lc57234
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2010
2,972 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 kilo pirinç unu
3 kilo su
30 gram kola
5 gram şap
biraz gül suyu
500 gram pudra şekeri

Evvelâ, su bir tencerede kaynarken, ayrı ayrı kaplarda pirinç ununu, kolayı ve şapı soğuk su ile hallederek bulamaç yapmalıdır.
Kaymakta bulunan suyun içine bu birleşimleri, azar azar dökerek pirinç unu pişinceye kadar tahta kaşıkla karıştırmalıdır.
Kıvamı gelince, tencereyi ateşten almalı ve mahallebiyi dar kenarlı, yuvarlak teneke kaplara dökmelidir. Yoksa kayık tabaklara kurtarmahdır.
Soğuduktan sonra, bıçağı suya batırarak, keserek bölmeli, mahallebiler üzerine bolca pudra şekeri ve gül suyu serpmelidir.
Baklava şeklinde veya düz kesilmeli.

Not: Bunda, kola yerine, pirinç ununu tercih etmeli ve kolayı çok az mikdarda kullanmalıdır. Zira, kolada germe hassası bulunduğu için, barsakları büzer ve neticede peklik yapar. Su yerine süt karıştırılırsa sütlü mahallebi olmuş olur.


Su Muhallebisi

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc53326
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2010
3,103 defa indirildi / yazdırıldı




Eyüp Sevinç

malzemeler:
100 ml su
100 ml süt
50 gr şeker
20 gr mısır nişastası

Hazırlanışı:
Su, şeker ve sütü bir tencerede kaynatıp içine bir miktar su ile erittiğimiz mısır nişastasını ekleyip kaynatıyoruz. Sertleşen muhallebimizi bir tepsinin içerisine döküp soğuduktan sonra doğruyoruz.

Not: Şekerli su; 100 ml su ve 50 gr şeker ocakta kaynatılır ve soğutularak yapılır.


Su Muhallebisi

yeni sofra
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.12.2009
Mesajlar: 35
Şehir: Tokat
Kısa URL: https://ml.md/lc45535
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2010
2,644 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
3 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI SU
3 ÇORBA KAŞIĞI BUĞDAY NİŞASTASI
3 ÇORBA KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
PUDRAŞEKERİ
GÜL SUYU (ARZUYA GÖRE)

Tencereye mısır ve buğday nişastasını, sütü ve suyu ekleyip çırpma teliyle karıştıralım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Muhallebiyi ateşten alıp ıslak bezle silinmiş köşeli bir kalıba boşaltalım. Buzdolabında birkaç saat soğuttuktan sonra dilimleyerek servis tabağına alalım. Üzerine gül suyu gezdirip bolca pudra şekeri serperek servis yapalım.


Su Muhallebisi

revan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2009
Mesajlar: 30
Şehir: Tekirdağ
Kısa URL: https://ml.md/lc39087
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2009
2,632 defa indirildi / yazdırıldı




7 bardak süt
1/2 kahve fincanı şeker
3/4 kahve fincanı nişasta
1,5 kahve fincanı pirinç unu
1,5 bardak su
1 kahve kaşığı tuz
Üzerine:
1,5 bardak pudra şekeri
1 kahve fincanı gülsuyu

Bir tencereye süt, toz şekeri ile tuz konulduktan sonra süt kaynatılır. Bu sırada bir kuşane alınarak içine ölçülere göre nişasta, pirinç unu konulur, karıştırılır ve üzerine sicim gibi su akıtılarak çalkalanır. Böylece un ve nişasta su içinde yedirilir. Bu iş bitince kaynamakta olan sütün içerisine bunlar yine sicim gibi akıtılarak karıştırılır. Daha sonra kaynamakta olan süt 30 - 40 dakika koyuluncaya kadar daima karıştırılır. Diğer taraftan kenarlı bir tepsi hazırlanır ve koyulaşmış olan muhallebi bu tepsiye dökülür. Muhallebi iyice soğuması için beş saat serin bir yerde bırakılır. Bu süre dolunca muhallebi dört köşe sigara paketi gibi kesilerek tabaklara konulur. Sonra her tabağa pudra şekeri ve gülsuyu taksim edilerek gezdirilir, servis yapılır.


Su Muhallebisi

Tansel
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.05.2009
Mesajlar: 21
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc36984
Gönderme Tarihi: 29.May.2009
2,783 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
1 litre su
2 çorba kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı nişasta
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı gül suyu
2 su bardağı pudra şekeri

Bir tencerenin içine unu, şekeri ve nişastayı koyup biraz suyla eriterek pürüzsüz hale getirin.
Daha sonra tencereye sütün tamamını ilave edip karıştırın. Orta hararetli ateşte karıştırarak pişirin.
Piştikten sonra bir tepsiye döktüğümüz muhallebiyi bir gece dolapta bekletin.
Dilim dilim kestikten sonra üzerine gül suyu dökün. Son olarak pudra şekeri serpip ikram edin.






Su Muhallebisi Tarifleri Peynir Tatlısı Tarifleri



(29 adet Su Muhallebisi 2,800,847 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort