|
Su Muhallebisi |
|
Barış Çığlık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2014
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc130227
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2017
753 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
5 su bardağı süt
1/4 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
3/4 su bardağı buğday nişastası
1/4 su bardağı su
Servis için:
Gül suyu
Pudra şekeri
Tencereye süt, toz şeker ve tuzu koyup kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayınca nişastayı ekleyin.
En fazla 20 dakika karıştırarak orta ateşte pişirin.
Karışımı dökeceğiniz tepsiye suyu koyun.
Muhallebiyi dökün. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın.
Servis yaparken üzerine gülsuyu döküp pudra şekeri serpin.
|
Su Muhallebisi |
|
insancıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2019
Mesajlar: 62 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc144242
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2019
504 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
7 bardak süt
1 çorba kaşığı dolusu nişasta
1 çorba kaşığı dolusu un
Üzeri için:
Gül suyu veya pudra şekeri (isteğe göre)
Unu eleyin, nişastayı da ilave edip karıştırın. 1 bardak soğuk süt içinde ezin. Top top olmaması için iyice ezin.
Diğer 6 bardak sütü kaynatın. Kaynayan süte ezilen unlu karışımı yüksekten sicim gibi akıtarak ilave edin. Kesintisiz bir hızla sürekli karıştırın.
Servis kabının dibine çok az su dökün. Pişen muhallebiyi üstüne boşaltın, kendi yayılacaktır. Soğuyunca elinizle çok soğuk su serpin ve kabı sağdan sola sallayın. Buzdolabında en az 3-4 saat bekletin.
Servis edileceği zaman isteğe göre gül suyu ve pudra şekeri ilave edin.
|
Su Muhallebisi |
|
fahri amca
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.08.2020
Mesajlar: 42 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc152744
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2020
504 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
2 su bardağı su
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
Yarım su bardağı buğday nişastası
2 su bardağı süt
Üzeri için:
Pudra şekeri
Nar
Gül suyu
Muhallebinin tüm ana malzemeleri bir tencereye alınır ve sürekli karıştırarak ocakta pişirilir. Karışım kaynamaya başlayınca ocağın altı biraz kısılır ve 1-2 daha dakika pişirilir. Muhallebilerin servis edileceği kaseler su ile ıslatılır ve pişen muhallebi kaselere pay edilir. Ardından kaseler ılıyıncaya dek buzdolabında bekletilir.
|
Su Muhallebisi |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157762
Gönderme Tarihi: 18.May.2021
337 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı süt
4 su bardağı su
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Üzerini süslemek için:
Tarçın ya da istediğiniz bir meyve
Vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp iyice karıştırın.
Ocağın üzerine alıp, kaynama noktasına gelene kadar, sürekli karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başladıktan sonra bir kaç dakika daha pişirip ocaktan alın.
Vanilya ekleyip tekrar karıştırın ve su ile ıslatıp iyice süzdürdüğünüz kaselere paylaştırın.
Oda ısısına geldikten sonra buzdolabına kaldırıp, iyice soğuyana kadar ama en güzeli bir gece dinlendirin.
Kaseleri servis tabaklarına ters çevirerek çıkartıp süsleyerek servis edebilirsiniz.
|
Su Muhallebisi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172669
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2023
302 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
150 g pirinç, sübye yapımı için
500 ml süt
500 ml su
2 çorba kaşığı gül suyu veya gül şurubu
100 g pudra şekeri
Sübye için pirinci tencereye alın. Üzerini 5 santim aşacak kadar suyla doldurup bir gece bekletin.
Sabah hiç karıştırmadan tencereyi eğip pirinç seviyesine kadar suyunu süzdürüp dökün.
Pirinci mutfak robotunda çekerek koyu bir süt haline getirin. Kullanmadan önce süzgeçten geçirin.
Muhallebi için süt ve suyu bir tencerede kaynatın. Hızlıca karıştırarak sübyeyi içine yedirin. Bir ileri bir geri karıştırıp kaynatarak 20 dakika pişirin.
30 santim çapında yuvarlak bir tepsiyi kaynar suya batırıp kuruladıktan sonra muhallebiyi sıyırarak tepsiye boşaltın. Soğuduktan sonra buzdolabına koyun.
Servis için kare şeklinde porsiyonlara ayırın.
Üzerine gül şurubu ve pudra şekeri koyarak servis edin.
Not: Pudra şekeri yerine pekmez veya balla da servis edebilirsiniz. Su muhallebisi aslında bir nevi şekersiz sade peltedir, ama sadece su ile değil yarı yarıya sütle yapılmışı yaygınlık kazanmıştır. İçine şeker konmaz, üstüne pudra şekeri ekilir ve gül suyu serpilir. Klasik muhallebicilerin en klasik muhallebi türüdür. Bazı yerlerde pembe renkli gül şurubu dökülerek sunulduğu da olur. Günümüzde çeşitli meyveli şuruplar ile servis yapılması da giderek yaygınlaşmıştır.
|
Su Muhallebisi |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164374
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2022
218 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 lt süt
½ su bardağı toz şeker
¾ su bardağı buğday nişastası
½ su bardağı su
Gül suyu
Reçel
40*27 cm bir tepsiyi su ile ıslatın.
Derin bir tencerenin içerisine sütü ve şekeri koyup, kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.
Nişastayı su ile karıştırarak açın. Kaynamaya başlayan süte sürekli karıştırarak yavaş yavaş ekleyin.
Orta ateşte 10 dakika boyunca sürekli karıştırarak pişirin.
Koyulaşan muhallebiye ıslatıp hazırladığınız tepsiye döküp, soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra muhallebiyi kare ya da dikdörtgen olarak dilimleyip, damak tadınıza göre isterseniz üzerine pudra şekeri serpip gül suyu ve reçel ekleyerek servis edin.
|
Su Muhallebisi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170142
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2023
187 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
1 çay bardağı Dr. Oetker Buğday Nişastası
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
Üzeri için:
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
0,5 çay bardağı su
Kalıp:
Dikdörtgen kalıp (16x26 cm)
Kalıbı su ile çalkalayın. Nişasta ve toz şekeri bir kaseye alıp kaşık ile karıştırın. Süt ve suyu bir tencereye alın. Üzerine nişastalı karışımı ilave edin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve kalıba dökün. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.
Pudra şekerini bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı suyu ilave edin. Eriyinceye kadar karıştırın ve buzdolabına alın.
Su muhallebisini kareler şeklinde dilimleyin. Üzerine hazırladığınız şurubu dökün ve bekletmeden servis yapın.
|
Su Muhallebisi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167684
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2022
115 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı su
2 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
Yarım su bardağı mısır nişastası
Tüm malzemeleri tencereye koyup iyice karıştırın. Ocağın üzerine alıp, kaynama noktasına gelene kadar, sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Su ile ıslatıp iyice süzdürdüğünüz borcama dökün. Oda ısısına geldikten sonra buzdolabına kaldırıp iyice soğuyana kadar yaklaşık 2 saat dinlendirin.
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 21.10.2024
|
Su Muhallebisi |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2038 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180461
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2024
83 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
2 bardak su
2 bardak süt
1 bardak şeker
Yarım bardak nişasta
Bir tencerede tüm malzemeleri karıştırın.
Sürekli karıştırarak pişirin.
Kıvam alınca kaselere bölüştürün.
Dolapta soğutun.
|
Su Muhallebisi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178865
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2024
67 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı su
Gül suyu (isteğe bağlı)
Pudra şekeri (üzeri için)
Bir kasede nişastayı 1 su bardağı su ile karıştırarak eritin. Nişastanın tamamen eridiğinden emin olun.
Orta boy bir tencereye sütü koyun ve üzerine şekeri ekleyin. Orta ateşte karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayın.
Şeker tamamen eridikten sonra nişasta karışımını tencereye yavaş yavaş ekleyin. Bu aşamada sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin.
Karışımı sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın.
Eğer gül suyu kullanmak isterseniz, muhallebi ocaktan aldıktan sonra isteğe bağlı olarak birkaç damla gül suyu ekleyin ve karıştırın.
Muhallebiyi servis yapacağınız kaselere veya bir borcama dökün ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Daha sonra buzdolabına koyarak en az 2-3 saat soğumasını sağlayın.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
|
|