Kısa URL: https://ml.md/lc39000
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2009
4,993 defa indirildi / yazdırıldı
Sivas Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Unun içine bir yumurta kırılır. Tuzu da atıp yoğrulur. Sonra alınan yumaklar 1 mm kalınlığında açılır. Biraz kuruduktan sonra un serpilip dörde bölünür. Parçalar üst üste konularak 6-7 cm lik şeritler haline getirilir. Onlarda önce boyuna sonra enine göre kesilip 5*5 mm kareler elde edilir. Bu hamurlar kaynamış suya atılır. Pişince üzerine biraz soğuk su atılıp süzülür. Üzerine de iyice özelenmiş sarımsaklı yoğurt dökülür. Sade yağ içine biraz kırmızı biber konup yüzünde gezdirilir.
Sübüra Yapması: Sübüra hamuru gibi hazırlanır. 2 cm boyunda ve kareler halinde kesilir. İçlerine ince doğranmış soğan, kıyma, maydanoz, tuz ve biber harç olarak konulup muska şeklinde kapatılır. Kaynayan suya atılıp toptan haşlanır. Pişince süzülür, üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağ dökülüp yenir. Hafif sulu çorba kıvamında da sofraya getirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc146235
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2019
655 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı sübüra hamuru
2 su bardağı yoğurt
2 litre su
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma (arzuya göre)
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Bir kaba su, un ve tuzu koyarak çorbanın hamurunu yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan bir beze alın ve oklava yardımıyla incecik açın.
İnce bir şekilde açtığınız hamuru çok küçük kare halinde kesin.
Daha sonra sübüra hamurlarını, kaynayan suya ekleyin. Hamurlar haşlanırken tuz ilave edin.
Diğer bir yandan da sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.
Haşlanan hamurların suyunu süzüp, hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu ekleyin. Çorbanın kıvamı koyu olursa az miktarda su ekleyebilirsiniz.
Çorbanızı kaynadıktan sonra üzerine eritilmiş tereyağı ve kırmızıbiber dökerek servis edin.
Arzuya göre, servis ederken üzerine yağda kavrulmuş kıyma konulduğu gibi tereyağında pişirilmiş yumurta da eklenebilir.