Kısa URL: https://ml.md/lc163521
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2022
204 defa indirildi / yazdırıldı
1/2 su bardağı kış kavunu çekirdeği
1/4 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı kaynar su
Kavun çekirdeklerini iyice yıkayıp, liflerinden ayırın. Pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 120- 130 derece fırında iyice kuruyana dek bekletin. Tozşekerle birlikte mutfak robotunda un haline getirip tencereye alın. Üzerine sıcak suyu ilave edip 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra 1 gece buzdolabında dinlendirin. Rengi beyazlaşan sübyeyi temiz bir tülbentten geçirip servis yapın.
1 adet kavunun çekirdekleri
2 su bardağı su
Dilerseniz bal, hurma veya şeker
Öncelikle kavunu ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Kavun çekirdeklerini mutfak robotuna alıp parçalanıp süt kıvamını alana kadar iyice çekin. Ardından 2 bardak suyu ekleyip, çırpmaya devam edin. Dilerseniz bal veya hurma ekleyip, tekrar çekin. Buzdolabında bekletip ya da süzdükten sonra hemen soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc179292
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2024
164 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet büyük boy kavunun çekirdekleri
2 su bardağı su
Kavunu güzelce yıkayıp ortadan ikiye bölün.
Çekirdeklerini derin bir kaba alın.
Rondo yardımıyla 2 dakika çırpın.
Ardından 2 bardak su ekleyin 5 dakika yüksek devirde çırpmaya devam edin.
Uygun bir tencereye kavun sütünü süzgeçten geçirip süzün.
Buzdolabında bekletip ya da süzdükten sonra hemen servis edebilirsiniz.
Çıkan sütten tatlı da yapabilirsiniz.