Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Sucuk Yapımında Nelere Dikkat Edilmelidir?


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sucuk Yapımında Nelere Dikkat Edilmelidir?

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175365
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2023
98 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sultanet.com

Herkes tarafından sevilerek tüketilen sucuk, etten üretildiği için belirli noktalara ekstra dikkat edilmesi gerekmektedir. Sucuk yapımı üzerine dikkat edilmesi gerekenler aşağıda sıralanmıştır.
Kaliteli et kullanılması,
Kesim sonrası etlerin iyi dinlendirilmiş olması,
pH dengesinin iyi gözetilmesi,
Sucuk yapımında kullanılacak olan etin kemik, kaba yağ, tendo, ligrament, lenf yumruları, büyük damarlar, sinirler ve fascialarından arındırılması,
Üretimde kullanılacak olan yağ, kuyruk yağı ve kabuk yağı olması,
Hamur hazırlanırken et ve yağ oranlarının dengesi iyi ayarlanması,
DFD ve PSE kullanılmaması, ( DFD= Dry Firm Dark, kuru, sert, koyu; PSE= Pale Soft Exudative, soluk, yumuşak, sulu)
Nitrit ve monosakkarit kullanımı tercih edilmesi,
Üretimde kullanılacak katkı maddeleri saf ve mikrobiyolojik kalitesinin yüksek olması,
Olgunlaştırma odasında sucuklar birbirine değmeyecek şekilde asılması,
Nem oranları, hava akımı ve sıcaklık doğru ayarlanması üretimde dikkat edilmesi gereken noktalardır.


Evde Yapılmış İyi Sucuk Nasıldır?

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175373
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2023
190 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sultanet.com

Hazır ve işlenmiş gıda tüketmiyor ancak yine de iyi sucuk yemek istiyorsanız evde sucuk yapabilirsiniz. Evde iyi sucuğu nasıl yapabilirim konusunda tereddütleriniz var ise yazımız size rehber olacak. Siz de belirli aşamalara dikkat etmeniz halinde evinizde kendi iyi sucuğunuzu üretebilirsiniz. Bu aşamalar şunlardır:
Et seçimi,
Hamurun hazırlanması,
Hamurun tadını kontrol etmek,
Bağırsakların hazırlanması,
Bağırsakların doldurulması,
Kurutma
Et seçiminde her zaman bildiğiniz üreticilere danışmanızda fayda vardır. Sultan Et kıyma kullanarak sucuğunuzu oldukça lezzetli hazırlayabilirsiniz. Ardından evde sucuk yapımı yazımızda belirttiğimiz malzemeleri temin edebilir ve hamurunuzu oluşturmaya başlayabilirsiniz.
Baharat ve eti iyice yoğurduktan sonra dinlendirmeyi ihmal etmemelisiniz. Bilinene göre evde iyi sucuklar yapmak için hamurun en az iki kez yoğrulması gereklidir. Yoğurma ve dinlendirme sucuktan iyi performans almak için zaruridir.
Hamurunuzu oluşturduktan ve güzelce yoğurduktan sonra en az 3-4; en fazla 12 saat kadar buzdolabında bekletmeniz gerekmektedir. Bu bekletme işleminin ardından hamuru tekrar yoğurmalı ve üzerini temiz bir bez ile örterek 24 saat buzdolabında bekletmelisiniz.
Sucuk hamurunuzu 24 saatin sonunda kontrol etmelisiniz, bunun için hamurdan bir parça alarak köfte gibi pişirebilirsiniz. Ardından bağırsakları talimatlara uygun şekilde hazırlamalı ve doldurmalısınız. Hava almayacak şekilde doldurduğunuz bağırsakları birbirine değmeyecek şekilde asmalı ve kurutmaya bırakmalısınız.
Buzdolabında üç hafta kadar beklettiğiniz sucuğunuz son derece lezzetli olacaktır. İyi sucuk elde etmek görüldüğü gibi kolaydır. Yalnızca belirlenen aşamalara dikkat etmek gereklidir.







Sucuk Yapımında Nelere Dikkat Edilmelidir? Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları



(2 adet Sucuk Yapımında Nelere Dikkat Edilmelidir? 1,449 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort