Kısa URL: https://ml.md/lc71658
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2012
2,442 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet sucuk
250 gr bezelye
25 gr tereyağ
4 adet taze soğan
1 adet marul
2 çorba kaşığı krema
1 çorba kaşığı hardal
1 çay kaşığı tuz
Bezelyeleri kaynar, bol suda, hafif yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 9-10 dakika haşlayın ve süzün. Tereyağını ısıtıp, sucukları katın. Orta ateşte ve karıştırarak 3-4 dakika pişirin. Karıştırmaya devam ederek soğanları ve marulu ekleyip 1-2 dakika, pişirin. Orta ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp, hafifçe karıştırarak krema hardal ve bezelyeyi ekleyin. Tuz serpin. Arzu ettiğiniz kıvama kadar ısıtıp, servis yapabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc8765
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2006
3,691 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr. bezelye
50 gr. margarin
2 adet soğan
1 tutam tuz
biber
125 gr. sucuk
1 demet maydanoz
Bezelyeleri yıkayın. Margarini bir tencereye koyun ve rendelediğiniz soğanı buna ilâve edin. Soğanlar pembeleşince bezelyeyi bunun içine atın ve yeteri kadar su koyarak bezelyeyi pişirin. İndirmeden önce tuzu da katın. Diğer tarafta sucukları doğrayıp pişirin. Bezelye ile sucukları karıştırın. Servis tabağına koyun ve çok ince maydanoz ile süsleyerek servis yapın.