|
|
Sucuklu Çörek |
|
ilkay2
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.06.2010
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc70143
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2011
2,048 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
100 gr margarin
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
Yarım kangal sucuk
1 adet kuru soğan
150 gr keşer peyniri
1 adet yumurta sarısı
Hamuru hazırlamak için unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz şeklinde açıp oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta, tuz ve karbonatı ilave edin. Elinizle karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarıp 15 dakika kadar buzdolabında bekletin. İç malzemesini hazırlamak için; Sucuğun zarını soyup dilimleyin ve sonra dilimleri küçük küçük doğrayın. Soğanı soyup kıyın. 1 kaşık yağda hafifçe soteleyin. Peyniri rendeleyin. Fırını 170 derecede ısıtın. Hamuru dolaptan alıp hafif unlanmış zeminde merdane ile yarım cm kalınlığında açın. Doğranmış sucuk, soğan ve peyniri karıştırıp hamurun üzerine yayın. Hamuru rulo yaparak sarın. Fırın tepsisini yağlayıp hamuru yerleştirin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp fırına verin. 35-40 dakika kadar pişirip dilimleyerek servis yapın.
|
SUCUKLU ÇÖREK |
|
pardus
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.09.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Beypazarı-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc27005
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2008
2,152 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME:
4 Bardak un
1 Bardak yoğurt
250 gr. tereyağı
1 Adet yumurta
1 Kahve kaşığı tuz
1/2 Paket Kabartma tozu
Yarım kangal sucuk
HAZIRLANIŞI:
Düz bir yerde yağla un bir bıçakla ince ince kesilir. İçine yumurtanın sarısı, yoğurt, tuz ve kabartma tozu konduktan sonra elle yuğrula yuğrula bir hamur yapılır. Hamur biraz açılır ve rula haline getirilerek üzerine bir bez kapatılır. Buzdolabına (veya serin bir yere) konur. Bir gün sonra kullanır.
Ertesi gün, hamur açılıp parçalara ayrılır, ortasına derisi soyulmuş birer santim genişliğinde kesilmiş sucuklar konur. Etrafı kapanıp fırına sürülür.
|
Sucuklu Çörek |
|
ahudinler
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2007
Mesajlar: 20 Şehir: Berlin |
Kısa URL: https://ml.md/lc17623
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2007
2,606 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yoğurt
1 paket margarin
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket baking powder
alabildiği kadar un
İçi İçin;
Yarım kangal sucuk
1 su bardağı rende kaşar
Üzeri için;
1 Yumurta sarısı
Margarin eritilir, ılıtılır, üzerine yoğurt, sirke, tuz, konur, karıştırılır, kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklenir, baking powder katılır, yoğurulur, streç filime sarılır, buz dolabında 1 saat dinlendirilir, bu arada sucuklar daire şeklinde dilimlenir, dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır, çay tabağı büyüklüğünde açılır, üzerine kaşar ve bir dilim sucuk konur, kenarlarındaki hamurlar büzdürülerek toplanır, yuvarlanır. Yağlanmış tepsiye dizilir, üzerine yumurta sarısı sürülür, 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
ML® Sosisli Mini Rulo için tıklayın
|
Sucuklu Çörek |
|
GazapRuzgarı
Aşçı
Kayıt: 28.06.2007
Mesajlar: 17 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc15796
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2007
2,489 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin
1 su bardağı yoğurt
1 kahve fincanı sirke
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
Alabildiği kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
İçi İçin;
Yarım kangal sucuk
1 su bardağı rende kaşar
Yoğurma kabının içine oda ısısında yumuşamış margarin, 1 adet yumurta, 1 yumurtanın beyazı, sirke ve yoğurt konur, parmak uçlarıyla iyice karıştırılır, daha sonra un ve kabartma tozu eklenir, yoğrulur, elde edilen hamur 1 saat buzdolabında dinlendirilir. Hamurdan yumurta kadar parçalar alınıp unlu zeminde açılır. Ortasına ince kıyılmış sucuk ve rende kaşar karışımı konur, altına toplanarak kapatılır. Üzerine ayrılan yumurta sarısı sürülür, yağlanmış fırın tepsisine birer parmak arayla dizilir. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
ML® Galetalı Çörek için tıklayın
|
Sucuklu Çörek |
|
Asegul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc10768
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2007
2,203 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (30 çöreklik):
3 fincan un,
30 gr tereyağı,
1/2 su bardağı süt,
1 tutam tuz,
100 gr sucuk.
Yapılışı:
Un elekten geçirilerek hamur yoğurma mermerine dökülür. Ortası çukurlaştırılır, dövülerek yumuşatılmış tereyağı, tuz ve azar azar akıtılarak süt katılır, karışım yoğurulup hamur durumuna getirilir. Hamur kıvamını bulunca porselen bir kâseye konup, üzeri nemli bir bezle örtülür ve buzdolabında birkaç saat dinlendirilir. Bu süre sonunda hamur buzdolabından çıkarılır, una bulanmış merdanenin yardımıyla açılarak ince bir yufka elde edilir. Bu yufkadan, bir bardağın ağzıyla birkaç santimetre çapında yuvarlaklar kesilir ve önceden yağa bulanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Diğer tarafta sucuklar dilimlenip bir tavaya konur ve yağları iyice eriyinceye kadar kavrulur. Yağları eriyip kıtırlı bir durum alınca ateşten alınır ve küçük parçalara doğranıp kurabiyelerin üzerlerine serpiştirilir. Tepsi orta ısılı fırına sürülüp çörekler nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir. Sonra fırından çıkarılıp servis tabağına konur ve sıcak sıcak servis yapılır.
ML® Sucuklu Çörek için tıklayın
|
|
Sucuklu Çörek Tarifleri Çörek Tarifleri
|
|