1 paket hazır makarna
100 g AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUK
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
3 dal taze kekik
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;
100 g kaşar peyniri rendesi
1 Makarnayı paketin üzerindeki tarife göre haşlayın.
2 AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUKları küp kesin.
3 Tavaya zeytinyağı alın. Üzerine AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUKları, soğanı soteleyin.
4 Salçayı ilave edin.
5 Üzerine bir miktar su ilave edin ve soteleyin. Kekik serpin. Makarna ile bu iç harcı birlikte karıştırın.
6 Fırın kabına ilave edin. Üzerine kaşar rendesi serpin.
7 Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
100 g AYTAÇ GURME DANA SUCUK
500 g fırın makarna
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
150 g beyaz peynir
2 yemek kaşığı tereyağı
Bir tutam muskat
Su
Tuz ve çekilmiş tane karabiber
Üzeri için;
Kaşar peyniri
1 Paketin üzerindeki tarife uygun olarak makarnayı hazırlayın.
2 Beşamel sosu için; tereyağını tencereye ekleyin ve unu ilave ederek, unun kokusu çıkana kadar kavurun. İçine soğuk su katarak kıvamını açtıktan sonra yumurta sarısını ekleyin ve çırpma teliyle karıştırarak pişirin.
3 Tuz ve çekilmiş tane karabiber ile lezzetlendirin. Muskat cevizi rendeleyin.Kıvamı koyulaşana kadar pişirin.Haşlanmış makarnayı süzün ve yağlanmış cam fırın kabına alın.
4 İçine küp doğranmış AYTAÇ GURME DANA SUCUK u, parçalanmış beyaz peyniri ekleyerek karıştırın.
5 Üzerine beşamel sosu gezdirin.
6 Kaşar peynirini de rendeleyerek üstüne serpin.
7 Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.