1 kilo un
1/2 su bardağı ılık süt
50 gram maya
50 gram tozşeker
50 gram tuz
50 gram sıvıyağ
İÇİ İÇİN:
250 gram sucuk.
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurta sarısı
1/2 çay bardağı ayran
Hamuru için mayayı, 1/2 su bardağı ılık süt ile ezelim.
Elediğimiz unun ortasını açıp, içine mayayı ve diğer malzemeleri koyarak yeterince ılık su ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
Oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalanmasını bekledikten sonra, elma büyüklüğünde bezelere ayırıp, 10-15 dakika daha dinlendirelim.
Pide hamurunu hazırlayıp, dinlendirdikten sonra limon büyüklüğünde parçalara ayıralım.
Her bir parçayı elimizle oval şekilde açalım.
Sucuğu ince ince dilimledikten sonra, hamurun ortasına istediğimiz miktarda yerleştirip, kenarlarını 2 parmak genişliğinde ortaya doğru katlayalım.
Ayran ile çırptığımız yumurta sarısını kenarlarına sürüp, fırında pişirelim.
|