|
Sucuklu Kuru Fasulye |
|
umrank
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.01.2006
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc905
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2006
3,580 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kuru fasulye (Haşlanmış)
Yarım kangal hindi sucuk
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet soğan
1 yemek kaşığı tuzot
Garnitür için:
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı susam
2 yemek kaşığı tuzot
3 yemek kaşığı tereyağı
Kuru fasulyeyi ılık suda akşamdan ıslatın. Sabah hafif haşlayıp süzün. Sucuğu 1 cm kalınlığında dilimleyin. Soğanı ince kıyın. Tereyağında pembe kavurun. Fasulyeleri üzerine yayın. Üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzotu ekleyip servis yapın.
Pilavı için:
Pirinci tuzlu kaynar suda bekletip yıkayın. Tereyağını tencerede kızdırıp susamı ilave edin. Kavrulunca pirinci ekleyin. Tuzot ve 3 su bardağı kaynar su ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Dinlendirip sucuklu kuru fasulye ile servis yapın.
ML® Pastırmalı Kuru Fasulye için tıklayın ML® Sucuklu Nohut için tıklayın
Fotoğraf "anka kuşu" tarafından gönderildi. 27.02.2020
|
Sucuklu Kuru Fasulye |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc35778
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2009
3,154 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg kuru fasulye
1 kangal sucuk
2 adet domates veya 2 kaşık salça
1 yemek kaşığı dolusu margarin
1 adet büyük boy soğan
Yeteri kadar tuz, kırmızı pul biber
2 adet yeşil sivri biber
Akşamdan fasulyeyi temizleyip bolca yıkayın. Sonra tencereye yeterince su doldurup ıslatın. Sabaha kadar bu tencerede bekletip yumuşamasını sağlayın. Soğanı ufak ufak doğrayın. Tencereye yağı koyup pembeleştirin. Doğranmış domatesi veya salçayı ilave edip biraz daha kavurun.Sonra fasulyeyi suyuyla beraber bu karışıma ilave edin. Tuzunu ve biberini ilave edip pişirin.Sucukları halka halka doğrayıp tavanın içinde bir miktar yağla fazla kurutmadan kavurun. Fasulyelerin üzerine ekleyin. 1-2 taşım daha kaynatıp tencerenin altını kapatın. Biraz dinlendirdikten sonra sıcak olarak servise sunun.
Fotoğraf "sarı yaldız" tarafından gönderildi. 19.10.2014
|
Sucuklu Kuru Fasulye |
|
ikona
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.01.2010
Mesajlar: 61 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc46522
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2010
3,056 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg. kuru fasulye
200 gr. soğan
125. gr. margarin
2 domates
2 yeşil biber
250 gr. sucuk
350 gr. et suyu
Kuru fasulyeyi bir gece önceden suya koyup yumuşamaya bırakın ve ertesi gün haşlayınız. Öte yanda yağı eritip kavurunuz. Daha sora kabukları soyulmuş ve kıyılmış domatesleri ve kıyılmış yeşil biberi de içine katıp kavurunuz. Et suyunu üzerine dökün ve fasulyeyi de içine katıp 1 saat kadar pişiriniz. Herbir yemek tabağının ortasına önceden hazırladığınız pilavı koyunuz kenarlarına kuru fasulyeyi dağıtınız. Kızartmış olduğunuz sucuk dilimlerini ve taze yeşil biberleri kenarlarına şekil vererek koyup servis yapınız.
ML® Sucuklu Kuru Fasulye Pilakisi için tıklayın
Fotoğraf "reaksiyon" tarafından gönderildi. 02.06.2018
|
Sucuklu Kuru Fasulye |
|
Bahar At
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.05.2011
Mesajlar: 46 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc63699
Gönderme Tarihi: 31.May.2011
3,080 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
2 su bardağı kuru fasulye
3 adet domates
3 adet sivri birer
100 gram sucuk
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Akşamdan fasulyeyi ıslatın, ertesi gün haşlayıp süzün. Tencereye zeytinyağını koyun, soğanı ince kıyıp üzerine ilave edin ve 5 dakika pişirin. Sivri biberi irice doğrayın, rendelenmiş domates ile salçayı da ilave edip karıştırın. 5 dakika daha pişirin. Süzülmüş fasulyeyi, tuzu, şekeri katıp, kapağı kapalı bir şekilde 30 dakika kısık ateşte pişirin. Sucukları tavada çevirin ve tencereyi ocaktan almadan fasulyenin üzerine ekleyip 1 taşımdaha pişirin. Sonra da sıcak servis yapın.
Fotoğraf "anka kuşu" tarafından gönderildi. 27.02.2020
|
Sucuklu Kuru Fasulye |
|
şeniz
Aşçı
Kayıt: 12.07.2014
Mesajlar: 19 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc99830
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2014
2,182 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kuru fasulye
2 çorba kaşığı tereyağı
3 adet soğan
100 gram sucuk
1 çorba kaşığı biber salçası
3 adet domates
3 diş sarımsak
Tuz
Az şeker
Kuru fasulyeleri akşamdan ıslayıp sonra 20 dakika kadar haşlayın. Tencereye tereyağını, rendelenmiş soğanı ve salçayı koyup kavurun. Üzerine de rendelenmiş domatesi ekleyip fasulyeleri ilave edin. 40 dakika kadar ağır ateşte pişmeye bırakın. Son olarak dilimlenmiş sucukları, sarımsakları ve az şekeri ekleyin. 15 dakika daha pişirin. Sıcak olarak ikram edin.
|
Sucuklu Kuru Fasulye |
|
sadıka müezzinoğlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2019
Mesajlar: 33 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc143087
Gönderme Tarihi: 29.May.2019
709 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kuru fasulye
Acı sucuk
2 büyük boy soğan
2 yemek kaşığı salça
4-5 bardak su
1 çay kaşığı acı biber salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Fasulyeleri akşamdan ılık su içinde ıslatın. Bir tencerede zeytinyağını kızdırıp, irice doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Sucukları ilave edip, salçayla birlikte karıştırın. Sucuk miktarını tercihinize göre belirleyin. Yıkanmış ve süzülmüş kuru fasulyeyi de ekleyerek, tekrar karıştırıp birkaç dakika kaşıkla harmanlayın. Suyunu ve tuzunu ekleyip düdüklü tencerede yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
|
Sucuklu Kuru Fasulye |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc149533
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2020
1,908 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı kuru fasılye
100 gram sucuk
1 kuru soğan
1 sivri biber
1 çay fincanı sıvıyağ
2 yemek kaşığı salça
Tuz
Kuru fasulye akşamdan ıslatılır, ertesi gün su ilavesi ile yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Kuru soğan ve biber doğranır, bir tencerede sıvıyağ ile yumuşayıncaya kadar kavrulur.
Üzerine tuz ve salça eklenir, biraz daha kavrulur.
Üzerine pişmiş kuru fasulye eklenir ve sıcak su ilave edilir, biraz daha pişirilir.
Sucuklar yarım daire biçiminde doğranır, bir tavada pişirilir.
Pişirilen sucuklar kuru fasulyeye eklenir, biraz daha beraber kaynatılır.
Sıcak olarak servis yapılır.
|
Sucuklu Kuru Fasulye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159574
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2021
299 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kangal sucuk
1 yemek kaşığı salça
3 su bardağı kuru fasulye
2 adet yeşil biber
2 tane soğan
1 tane havuç
1 tane domates
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Tuz
1 çay kaşığı kekik ve karabiber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın ve sonrasında hafifçe haşlayın.
Büyük bir tencereye sıvı yağ ekleyip, üzerine ince ince doğradığınız soğanları ekleyip kavurun. Üzerine ince ince doğradığınız biberleri de ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Sucukları ince ince dilimleyin, tencereye ekleyin ve kavurun. Sonrasında salçayı da ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Tenceredeki karışımın içine patatesi ve havucu ilave edin. Daha sonra içine domatesi ve haşladığınız kuru fasulyeyi de ekleyin.
Baharatları da ekleyip karıştırdıktan sonra yeteri kadar kaynar su ekleyin ve güvecin üzerini kapatın.
Fasulye suyu kaynadıktan sonra güveci tencereye boşaltıp hafif ateşte pişirmeye devam edin. Fasulyeler ağızda dağılır kıvama geldiğinde altını kapatabilirsiniz.
|
|