|
Sucuklu Pide |
|
şişman
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.06.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc37513
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2009
2,184 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram un
250 gram margarin
40 gram yaş maya
4 adet yumurta
1 küçük bardak süt
Yarım kangal sucuk
Mayayı süt ile beraber bir tencere içinde ezin. Unu ve yağ mayaya katarak üzerine üç yumurta karın. Tuz da koyarak iyice yoğurun. Sonra tencerenin ağzını kapatın. Ilık bir yerde kabarıncaya kadar bekletin. Tencereden taşacak derecede kabaran hamuru hamur tahtasına alın. iki yumurta büyüklüğünde parçalara ayırarak bu parçaları iki avuç arasında yuvarlayın. Sonra hafifçe tahtayı unlayarak bir parmak inceliğinde oval olarak açın.
Sucukları çok küçük olarak kestikten sonra hamurların ortasına yerleştirin ve yanlarına doğru yayın. Sonra hamurun kenarlarını pide şeklinde kapatın. Üçer parmak ara ile yağlanmış tepsiye dizin. Ilık bir yerde yarım saat bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürerek orta hararetli fırında yarım saat pişirin. İçlerine biraz yağ sürerek servis yapın.
ML® Sucuklu Pide için tıklayın
ML® Sucuklu Pide Videosu
|
Sucuklu Pide |
|
bahar gibi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.12.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc70583
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2011
2,578 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı şeker ve tuz
Üzeri için dilimlenmiş sucuk
Rendelenmiş kaşar peyniri
Öncelikle hamuru hazırlamak için sütü ılık hale getirin. Unun tuzu, şekeri ve kuru mayayı birlikte karıştırıp üzerine ılık sütü koyup yumuşak bir hamur yapın ve 30 dakika dinlendirin. Hamuru kabarınca 2 ceviz büyüklüğünde parça kopartın. Bu parçayı merdane ile oval bir şekilde açın. Fırın tepsisine koyun ortasını hafifçe bastırıp inceltin. Üzerine sucukları dizin ve kaşar peyniri serin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişip sıcak servis yapın.
|
Sucuklu Pide |
|
Esra R.
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2011
Mesajlar: 54 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc73304
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2012
1,705 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı un
1 kahve fincanı su
1 yemek kasığı ciçekyagı
1 çay kasığı yaş maya
1 tutam tuz
İç malzemesi:
25 gr. sucuk
1/2 domate
1 sivribiber
1.5 yemek kasığı tereyağı
2 yemek kasığı kasar peyniri rendesi
Tuz
Karabiber
Az sekerli ılık suyun içinde maya eritilerek yanıtı saat mayalanması için bekletilir. Un, su, maya, yag ve tuz çukurca bir kabın içinde 10 dk. kadar yogrularak kulak memesi kıvamında pişimini bir hamur elde edilir.
Bu hamurun üstüne ıslak bir bez örtülerek ılık bir yerde 1 saat bekletilerek mayalanması sağlanır. Mayalanmış hamur merdane yardımıyla uzunlamasına oval açılır.
Domateslerin kabukları soyulup, küp küp doğranır. Sucuklar halka halka kesilir. Halka, doğranmış biberlerle birlikte karıştırılarak tuz ve biberi eklenir.
Açılmış olan hamurun içine hazırlanan malzeme yayılır. Kenardan 2 cm. olmak üzere yayılmasına dikkat edilerek içe doğru katlanır ve bir kayığı andırır şekli olması sağlanır.
Hazırlanan pidenin üzerine tereyağı küçük parçalar seklinde dağıtılır. Kaşar peyniri rendesini serpiştirerek fırında 220°C'de 30 dk. pişirilir. Fırından çıkarılan pidenin kenarlarına tereyağı sürüp servis yapılır.
|
Sucuklu Pide |
|
laçin
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.10.2012
Mesajlar: 24 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc82041
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2012
1,912 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg un
20 gram yaş maya
Yeteri kadar su
150 gram sucuk
Tuz, pulbiber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
3 çorba kaşığı sıvıyağı
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Mayayı suda eritin. Un ve tuzu bir kaseye alın. Mayalı suyu ilave edip kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin. Hamurdan 4 adet portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir hamur parçasını unla birlikte açıp istediğiniz şekli verin. Pide hamurunun içine rendelenmiş peyniri ve üzerine dilimlenmiş sucukları serin. Kalan hamurlar ve iç harçları da aynı şekilde hazırlayın. Fırına vermeden önce kanarlarına bastırın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerlerine tereyağı sürüp, sıcak olarak servis yapın.
|
Sucuklu Pide |
|
sayın b.
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2013
Mesajlar: 42 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc87177
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2013
1,762 defa indirildi / yazdırıldı
|
20 gram yaş maya
1 su bardağı ılık su
3 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı tam buğday unu
1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
100 gram kaşar peyniri
10 dilim sucuk
Kekik, pul biber
2 çorba kaşığı tereyağı
Yoğurma kabında yaş mayayı ve ılık suyu karıştırıp 5 dakika kadar bekletin. Üzerine şeker, tuz, su ve tereyağını ekleyip karıştırın. Son olarak da unu üzerine döküp yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur yapıp 15 dakika kadar bekletin. Dinlenen hamurdan parçalar kopartıp sıvı yağla yağlanmış zeminde elinizle ortasına bastırıp uzun pide hamurunu hazırlayın. Tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp rendelenmiş peyniri ve dilimlenmiş sucukları yerleştirin. Baharatı serpiştirin ve 200 derecedeki fırında pişmeye bırakın. Çıkınca üzerine tereyağı sürün. İster sıcak isterseniz soğuk ikram edin.
Not: Bu pideyi fırından aldığınız pide hamuruyla da hazırlamanız mümkün.
|
Sucuklu Pide |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc101569
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2014
2,493 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için;
4 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar su
İçi için;
Yarım kangal sucuk
Rendelenmiş kaşar peyniri
Un, tuz, eritilmiş yaş maya, alabildiği kadar suyla yoğurulur, yumuşak bir hamur elde edilir, üzeri streçlenerek yarım saat mayalanmaya bırakılır. Mayası gelen hamurlar birkaç pazıya ayrılır, her pazı oklava yardımıyla oval bir şekilde açılır, kenar kısımları 1'er santim üzerine katlanır, üzerine dilimlenmiş sucuklar dizilir, 200 derecelik fırına verilir, sucuklar pişince üzerlerine kaşar peyniri serpilir, peynir eriyene kadar çok az daha fırında tutularak sıcak olarak servis yapılır.
|
Sucuklu Pide |
|
faika hala
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.04.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc141854
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2019
660 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
1.5 su bardağı su
20 gram yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
300 gram dilimlenmiş sucuk
3 adet domates
2 adet sivri biber
2 çorba kaşığı margarin
1/2 tatlı kaşığı tuz
Üstü için:
4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Yaş mayayı ılık su içinde eritin. Diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın ve yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini örterek 30 dakika kabarmaya bırakın.
Tereyağı tavada eridikten sonra domates, biber ve tuzu ekleyerek pişirin.
Hamuru 2 dakika daha yoğurun ve iki parçaya ayırın. Her parçayı yuvarlayın. 10 dakika dinlendirin. Unlanmış tezgahta, merdane yardımı ile oval şekilde açın.
Domatesli malzemeyi ikiye bölün ve hamurların üzerine yayın. Üstlerine sucukları yerleştirin ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
|
|