Sucuklar halka halka doğranıp, tavaya dizilir.
Sucukların üzerini örtecek kadar su konulup, ocak yakılır.
Sucuklar suyunu çekerken, yumurtaların sarıları ile beyazları ayrılır.
Suyunu çeken sucukların iki tarafı biraz kızartılır.
Yumurtaların beyazları ilave edilip kapak kapatılır.
Pişmesine yakınken yumurtaların sarıları da ilave edilir.
Kısa bir süre daha pişirildikten sonra ocaktan alınıp, sıcak sıcak servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc135142
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2018
766 defa indirildi / yazdırıldı
Yağ
Yumurta
Sucuk
Tuz
Pul biber
İlk önce tavaya iki kaşık yağ koyuyoruz.
Yağ eridikten sonra sucuklarımızı, kıyılmış bir vazıyette tavaya atıyoruz.
Sucuklar pişesiye yumurtayı kırıyoruz.
Pişince tuz atıyoruz ve üzerıne pul biberi de atıyoruz ve servis yapıyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc178905
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2024
81 defa indirildi / yazdırıldı
Tereyağı sucukların rahatça yayılabileceği genişlikte bir tavaya konulur. Yağ eriyince zarı soyulmuş ve kibrit çöpü kalınlığında yuvarlak doğranan sucuklar tava zeminine dizilir. İki – üç dakika sonra sucukları ters çevrilip diğer taraf da pişirilir. Çok kurumamasına dikkat edilir. Yumurtalar aralıklı olarak sarıların bütünlüğü için tavaya yakın mesafeden sucukların üzerine kırılır. Kekik ve istenirse bir miktar tuz serpiştirilir. Tavanın ağzı kapatılarak yumurtaların beyazı pişip sarısı kayısı kıvamı olunca ateşten alınıp kahvaltılarda sıcak olarak yenir.